Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet voor Beter Bed

Meer omzet voor Beter Bed
Beeld: Beter Bed

(ABM FN-Dow Jones) Beter bed heeft in het vierde kwartaal van 2021 meer omzet geboekt dan in het vierde kwartaal van 2020. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit een kwartaalupdate van de uitbater van matrassenketens uit Uden.

De omzet van Beter Bed steeg over het vierde kwartaal met 6,3 procent naar 60,6 miljoen euro. Op een vergelijkbare basis kwam de stijging uit op 5,3 procent.

De Benelux droeg ook dit keer de meeste omzet bij, met over de laatste drie maanden van 2021 verkopen ter waarde van 56,5 miljoen euro.

Degroof Petercam ging vooraf uit van 62,0 miljoen euro aan omzet in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar, maar wel met een voorbehoud met het oog op de effecten van de meeste recente coronalockdowns.

Daarover meldde Beter Bed dat deze een effect hebben, maar dat klanten inmiddels weer beperkt toegang hebben tot de winkels, hoewel de situatie nog verre van normaal is. Daarnaast kampt Beter Bed met hoge grondstofprijzen en verstoring in de de aanvoer van producten. Met dit alles blijft de nadruk liggen op de kasstroom.

In heel 2021 steeg de omzet van de groep met 3,3 procent naar 214,2 miljoen euro. Daarvan kwam 23,4 procent voor rekening van online. Het online segment was in heel 2021 goed voor een omzetstijging van 55,9 procent.

De orderintake van Beter Bed kwam op jaarbasis aan het eind van het boekjaar uit 25,3 miljoen euro, een stijging met 10,1 procent en volgens het bedrijf een recordniveau.

Eind 2021 had Beter Bed 134 winkels. Aan begin van dat jaar was dit er 1 meer.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een groen Damrak op 5,53 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Beter Bed Holding

4,800 16:00
+0,070 +1,48%
Premium

Beter Bed maakt de verwachtingen helemaal waar

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links