Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

American Airlines presteert beter dan verwacht

American Airlines presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft in het vierde kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd, en wist het verlies ook iets terug te dringen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

In vergelijking met het vierde kwartaal 2019, voor de coronacrisis, daalde de omzet met 17 procent tot 9,4 miljard dollar. De consensus rekende op een omzet van 9,3 miljard dollar.

Het nettoverlies kwam op 931 miljoen dollar uit, ofwel 1,44 dollar per aandeel. In het vierde kwartaal van 2020 bedroeg het verlies nog ruim 2,2 miljard dollar. 

Op aangepaste basis bedroeg het nettoverlies 621 miljoen euro, ofwel 1,42 dollar per aandeel. 

Voor het hele boekjaar boekte American Airlines een nettoverlies van 2 miljard dollar, ofwel 3,09 dollar per aandeel. Het aangepaste nettoverlies kwam op 5,4 miljard dollar uit. 

In 2021 vervoerde American Airlines 165 miljoen mensen, naar eigen zeggen meer dan enige Amerikaanse concurrent. 

American Airlines had eind december not 15,8 miljard dollar in kas. 

Outlook 

Voor het lopende kwartaal verwacht American Airlines dat de omzet met 20 tot 22 procent zal dalen, ten opzichte van 2019.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 20 januari 2022 14:39
    Air france vliegt ook niet hoog, nu tante Herna weinig zin heeft om de maatschappij naar hogere sferen te sturen, ze kunnen beter arend jan kamp aanzoeken, dat is ook wel een deskundige bink om topaandelen lager te sturen, een hele horde aandeelhouders lekker maken, met een uit je grote teen gezogen fantasie verhaal, doet shell wel goed vandaag, bedankt, slimme!!, nu ja, het komt heus wel weer goed, shell heeft in alles de wind mee!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links