Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU schiet Aegon te hulp na Hongaars veto

EU schiet Aegon te hulp na Hongaars veto
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie vermoedt dat het veto van Hongarije tegen de aankoop van de Hongaarse verzekeringsactiviteiten van Aegon door Vienna Insurance Group onwettig is. Dat maakte de Europese mededingingstoezichthouder donderdag bekend.

Hongarije torpedeerde de transactie op 6 april vorig jaar. Volgens Bloomberg zouden zakenpartners van de Hongaarse premier Viktor Orban interesse hebben in de Hongaarse activiteiten van Aegon.

De Europese Commissie gaf op 12 augustus 2021 onvoorwaardelijk toestemming voor een bredere transactie van Aegon, dat zijn verzekerings- pensioen en vermogensbeheerbedrijven in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro verkocht aan VIG.

In oktober werd een onderzoek gestart naar het veto. Hongarije stelt dat de transactie tegen het legitieme belang van het land ingaat, en gebruikte daarvoor noodwetgeving die is ingegeven door de coronacrisis.
 
De Commissie zegt dat er redelijke twijfel is dat de transactie inderdaad tegen het belang van Hongarije ingaat, en stelt dat het veto had moeten overlegd met de Europese autoriteiten. Het veto zou inbreuk maken op de vrijheid van vestiging, stelde de Europese Commissie in het voorlopige rapport. Afhankelijk van hoe Hongarije reageert kan de EU het land opdragen om het veto in te trekken.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 91% zegt kopen 23 stemmen
VIENNA INSURANCE GRP INH. 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Kwast 20 januari 2022 13:43
  Dit is een bericht van 23 december jl.
  "De verkoop van de Oost-Europese en Turkse activiteiten van verzekeraar Aegon aan Vienna Insurance Group (VIG) kan eindelijk doorgaan. De overname werd lang tegengehouden door Hongarije, dat een veto uitsprak. VIG heeft nu afgesproken dat een Hongaars staatsbedrijf een belang van 45 procent neemt in de Hongaarse activiteiten die Aegon van de hand doet. Datzelfde bedrijf krijgt een even groot belang in de Hongaarse tak van de Oostenrijkse verzekeraar."
 2. Kwast 20 januari 2022 13:45
  Ook van 23 december (belegger.nl):
  Hongaarse staat neemt belang in verkocht onderdeel Aegon
  Donderdag 23 December 2021 | Bron: ABM Financial News
  (ABM FN-Dow Jones) Hongarije neemt een belang van 45 procent in de Hongaarse activiteiten van Aegon, die worden overgenomen door de Oostenrijkse verzekeraar Vienna Insurance Group, en een Hongaars onderdeel van VIG. Dat maakte Aegon donderdag bekend.

  Aegon verkocht zijn verzekerings- pensioen- en vermogensbeheeractiviteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije in november 2020 aan VIG voor 830 miljoen euro. De Hongaarse autoriteiten lagen echter dwars, waardoor de transactie niet kon worden afgerond.
 3. Salitos 20 januari 2022 14:53
  quote:

  tinybolus schreef op 20 januari 2022 14:36:

  Ik geloof dat jullie het punt missen. Boevenstreken mogen niet in de EU. Dat het uiteindelijk is 'opgelost' verandert daar niets aan.

  Als ik de plaatselijk supermarkt beroof en daarna geld en goed terugbreng, poets dat het misdrijf niet weg...
  Dat de boevenstreken worden aangepakt, wil in dit geval niet zeggen dat Aegon te hulp is geschoten. Aegon had het dus al opgelost en dus komt de hulp als mosterd na de maaltijd. Dat is dus als jij de plaatselijk supermarkt berooft en daarna geld en goed terugbrengt, dat de politie na 2 maanden triomfantelijk roept we hebben de dief te pakken.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 09:17
  5,002
  +2,65% +0,129
 2. 22,300
  -0,67% -0,150

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links