Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staking Heineken opgeschort

Staking Heineken opgeschort
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) De FNV heeft de aangekondigde staking bij Heineken opgeschort tot dinsdag 18 januari drie uur. Dit maakte de vakbond zondagmiddag bekend.

De vakbond gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1.250 mensen die werken in de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre, en bij frisdrankproducent Vrumona in Bunnik. 

"Onder druk van onze acties heeft Heineken zijn slechte eindbod gelukkig ingetrokken en gevraagd of wij verder met hen willen praten. Dat is een goede eerste stap", aldus bestuurder Niels Suijker van FNV Voedingsindustrie.

Vrijdag kondigde FNV aan dat de werknemers maandag om drie uur opnieuw het werk zouden neerleggen, tot en met donderdag drie uur. Deze acties zijn nu met 24 uur opgeschoven. De brouwer en de FNV gaan maandag aan het einde van de middag eerst met elkaar om tafel.

"Wij hopen dat onze gesprekken morgen tot een acceptabele uitkomst leiden voor de werknemers. Dan gaat de staking uiteraard niet meer door. Maar als het overleg onverhoopt niet genoeg oplevert, dan gaan we dinsdag alsnog staken", waarschuwde Suijker zondagmiddag.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

90,600 23 mei
+1,180 +1,32%
Premium

Heineken verrast positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links