Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse importprijzen lopen terug

Amerikaanse importprijzen lopen terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in december op maandbasis onverwacht gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen daalden met 0,2 procent op maandbasis, na een opwaarts bijgestelde stijging van 0,7 procent in november. Economen hadden voor december juist op een stijging van 0,2 procent gerekend.

De exportprijzen daalden in december met 1,8 procent op maandbasis, na een neerwaarts bijgestelde stijging van 0,8 procent in november.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jowi 14 januari 2022 16:11
    Leg eens uit ?

    Volgens mij importeren (veelal noodzakelijk half fabricaten, grondstoffen ed) we momenteel meer dan exporteren en dat met een gedevalueerde euro. Dus de eindproducten worden duurder en dat betekent een hogere inflatie in de eurozone. Ms is mijn visie niet goed maar dan hoor ik het graag.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links