Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse winstval Sherwin-Williams

Forse winstval Sherwin-Williams
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Sherwin-Williams heeft in het vierde kwartaal van 2021 de winst fors zien dalen, terwijl de omzet aanzienlijk steeg. Dit meldde de Amerikaanse verf- en coatingspecialist vrijdag.

De sectorgenoot van AkzoNobel waarschuwde in september al voor problemen in de aanvoerketen en had ook in het tweede en derde kwartaal last van een gebrek aan beschikbaarheid van grondstoffen. Dit was in het vierde kwartaal niet anders.

"Hoewel we onze omzetdoel in het vierde kwartaal hebben behaald en de vraag robuust bleef, zijn we teleurgesteld in onze zwakkere winstcijfers", zei CEO John Morikis. "Onze lager dan verwachte winst ten opzichte van onze eerdere verwachtingen, heeft te maken met een tegenvallende omzet bij The Americas Group als gevolg van beperkte verbeteringen in de beschikbaarheid van grondstoffen en coronagerelateerde tegenwind", aldus de topman.

Vooruitkijkend verwacht de CEO dat de vraag in een groot deel van de eindmarkten sterk blijft, hoewel de problemen gerelateerd aan de beschikbaarheid van grondstoffen en de coronacrisis nog gedurende het eerste kwartaal aanhouden. De grondstofprijzen en andere kosten blijven volgens de topman hoog en Sherwin-Williams probeert deze hogere kosten op te vangen door de eigen prijzen te verhogen. Per 1 februari voert The Americas Group bijvoorbeeld een prijsverhoging van 12 procent door. 

De omzet steeg afgelopen kwartaal op basis van voorlopige cijfers met 6,1 procent naar 4,8 miljard dollar. 

De nettowinst per aandeel liep afgelopen kwartaal daarentegen met maar liefst 22,8 procent terug tot 1,15 dollar. Op aangepaste basis was er sprake van een terugval met 20,6 procent.  

Over heel 2021 steeg de omzet met 8,6 procent, maar daalde de winst per aandeel met 5,4 procent.  

Later deze maand zal Sherwin-Williams met volledige resultaten komen over het vierde kwartaal en heel 2021. Dan geeft het bedrijf ook een outlook af voor 2022. 

In de elektronisch handel voorbeurs verloor het aandeel Sherwin-Williams circa 2,6 procent. AkzoNobel won in Amsterdam juist een procent.  

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sherwin-Williams Company (The) 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. ZJZDOBIZS 14 januari 2022 13:43
  Per 1 feb prijzen met 12% omhoog...

  Are you watching FED??

  Transitory... 21 nee 22 nee dus... 23, ja vast na zulke verhogingen maar dan is het volk al 20% verdampt in 3 jaar omdat de lonen natuurlijk niet zo hard stijgen en dus wordt je uitgehold.

  Gelukkig in Amerika geen negatieve rente, maar zelfs daar loopt nog steeds een opkoop programma....

  Hier in Europa steken ze de kop nog wat verder in het zand, die hogere prijzen komen toch niet naar europa... toch?

  Hier zullen ook de berichten gaan komen dat prijzen met 10+% verhoogd gaan worden omdat de kosten al zijn gestegen, diezelfde kosten die de wcb niet ziet, personeel van de ecb wel, maar de dikkoppen niet want die komen zelf niet in de supermarkt en voor hun is het peanuts.

  Maar voor de normale burger waarvan er al steeds meer wat maand over houden aan het einde van hun geld wordt het alleen maar erger.

  Ja het spaargeld is toegenomen in totaal, ja maar dat zit steeds meer geconcentreerd bij de happy few en het ergste is dat dit in percentage van hun vermogen gewoon gelijk is gebleven of zelfs gedaald.

  Weer wat miljardairs erbij, nog meer stilstaand geld, nog minder belasting inkomsten, nog meer lasten verhogingen om de gemeentelijke spilzucht te stillen... yippie
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sherwin-Williams Company (The)

259,370 19 mei
-0,290 -0,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links