Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Circa 320 miljoen coronabesmettingen

Circa 320 miljoen coronabesmettingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op circa 320 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd. Het totaal aantal besmettingen steeg naar 64,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 846.463.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met 15,1 miljoen. Frankrijk zit op 13,3 miljoen gevallen. Italië volgt met 8,2 miljoen, Duitsland telt 7,9 miljoen besmettingen en Spanje ook 7,9 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 3.539.335 tegen 3.502.617 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens Johns Hopkins CSSE op 2.347.164 tegen 2.307.843 voorheen.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 117.511 besmettingen geregistreerd tegen 117.077 donderdag. Volgende maand worden de Olympische Winterspelen in China gehouden, een evenement dat China graag door ziet gaan en in aanloop daarnaar dan ook zeer stringente maatregelen neemt.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,5 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder circa 9,6 miljard vaccinaties toegediend.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links