Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs licht gedaald

Olieprijs licht gedaald
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag licht gedaald. Bij een settlement van 82,12 dollar werd een vat West Texas Intermediate rond een half procent goedkoper.

Volgens analist Peter Cardillo van Spartan Capital consolideert de markt en is de kans op een verdere rally groot. Marktanalist Carsten Fritsch van Commerzbank ziet dat de zorgen over omikron lijken af te nemen.

Woensdag eindigden de olieprijzen op het hoogste niveau in twee maanden, toen bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week sterker dan verwacht zijn gedaald.

Brent-olie noteert momenteel rond 85 dollar en dat reflecteert volgens Louise Dickson van Rystad Energy het optimisme over de economische outlook in Europa en de vooruitzichten voor de olieconsumptie. 

"Maar er liggen neerwaartse risico's op de loer omdat de vraag naar geraffineerde producten als benzine, diesel en kerosine zwak blijft, waardoor de olieprijzen in toom worden gehouden.

De prijzen voor aardgas daalden donderdag zo'n 2 procent, na een stijging van 14 procent op woensdag. Analisten wezen daarbij op weersvoorspellingen van koud winterweer in het noordwesten en midden-westen van de VS tot eind januari.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 januari 2022 06:51
    ABN AMRO verwacht nog hele jaar duur gas.

    Gas zal nog het hele jaar relatief duur blijven en ook olie kan op de langere termijn nog duurder worden. Die verwachting spreken economen van ABN AMRO in een nieuw rapport over de energiemarkt uit. Ze geven daarbij wel aan dat er de nodige onzekerheden zijn die van invloed kunnen zijn op de prijzen.

    nieuws.nl/economie/20220114/abn-amro-...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links