Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro in de lift

Valuta: euro in de lift
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag behoorlijk hoger ten opzichte van de dollar, waarmee de Europese munt richting een weerstandsniveau van 1,1500 dollar koerst.

"De markt neemt duidelijk afscheid van de dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De vraag is nu of dit een signaal is dat er vanaf nu steeds meer rekening wordt gehouden met een afnemend inflatierisico en dus een opwaarts renterisico", aldus Van der Meer.

Voorlopig lijkt de euro met 1,1470 dollar een nieuw hoogtepunt te hebben bereikt, waarmee de technische weerstand op 1,1500 een stevige horde lijkt. "De agenda van vandaag geeft weinig reden tot opwinding, maar het optreden van vicevoorzitter Lael Brainard voor de Senaat zal zeer nauwkeurig worden gevolgd, is onze verwachting", aldus Van der Meer.

De macro-economische agenda van donderdag bevat voor de Verenigde Staten de producentenprijzen over december en de wekelijkse steunaanvragen, waarvoor een aantal van 200.000 wordt verwacht.

Sprekers zijn donderdag, naast Brainard, de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker en van Richmond Thomas Barkin, naast de voorzitter van Chicago Charles Evans en de vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent hoger op 1,1470 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8344 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,3 procent tot 1,3748 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links