Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse inflatie naar 7 procent

Amerikaanse inflatie naar 7 procent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn ook in december verder gestegen, zoals ook verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen stegen afgelopen maand met 0,5 procent op maandbasis. Economen hadden voor oktober op een stijging van 0,4 procent gerekend.

Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS afgelopen maand met 7,0 procent. Dit was ook voorspeld. In november was de inflatie 6,8 procent.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in december 0,6 procent op maandbasis. Hiervoor was 0,5 procent voorspeld. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 5,5 procent, afgezet tegen 5,4 procent die economen hadden verwacht.

De energieprijzen daalden met 0,4 procent ten opzichte van november. De voedselprijzen stegen daarentegen juist met 0,5 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links