Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: matig kwartaal voor Just Eat Takeaway

Beursblik: matig kwartaal voor Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De update van Just Eat Takeaway voorbeurs was magertjes. Dit stelde UBS, wijzend op een groei van het aantal bestellingen en de brutotransactiewaarde die respectievelijk 10 en 6 procent lager dan de analisten van de Zwitserse zakenbank hadden verwacht.

Wel werden de doelstellingen voor de brutotransactiewaarde en de EBITDA in 2021 gehaald, al lagen deze cijfers dan aan de onderkant en in het midden van de vooraf aangegeven bandbreedtes.

Positief is verder dat Just Eat een verbeterde winstgevendheid zag in het vierde kwartaal, onder andere in Duitsland en vooral in het VK en Ierland. Ook gunstig is dat het Amerikaanse onderdeel Grubhub meer restaurants in New York aan zich wist te binden. Ook de gesprekken die de maaltijdbezorger met mogelijke strategische partners in de VS voert om de situatie aldaar te verbeteren, noemt UBS een positief punt.

UBS vermoedt dat het matige vierde kwartaal waarschijnlijk al in de aandelenkoers is verwerkt en noemt het geruststellend dat Just Eat de outlook herhaalde.

Het koopadvies van UBS blijft staan, gezien de vergevorderde reorganisatie en turnaround in de belangrijke Britse markt, de strategisch sterke marktposities in Europa, het waardevolle belang in iFood en de progressie in het verbeteren van de positionering van Grubhub in de VS. 

Het aandeel Just Eat Takeaway was woensdag volatiel en noteerde rond lunchtijd 4 procent hoger. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 100% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jason Voorhees 12 januari 2022 18:32
    Zelfs een oude rot durft op deze koers, gisteren wel te verstaan, in te stappen, in een zgn. platform aandeel. Ik ga persoonlijk graag naar de AH ook als uitje dus ik heb niet zoveel met jet maar de jeugd wel want het kan niet makkelijk genoeg gaan. Dus zelf een maaltje is gewoon teveel gevraagd, naar de AH is totally not done. Crypto is voor mijn generatie echt een brug te ver maar aandelen als jet daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

18,826 18 mei
-2,004 -9,62%
Premium

Just Eat Takeaway zet Grubhub in de etalage

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links