Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Update: Degroof Petercam presenteert 6 nieuwe favoriete aandelen voor 2022
Beeld: ABM Financial News

Update: Degroof Petercam presenteert 6 nieuwe favoriete aandelen voor 2022

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft voor zijn favorietenlijst voor 2022 gekozen voor een mix van cyclische en defensieve aandelen. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

De rente is volgens Degroof de belangrijkste bron van onzekerheid dit jaar.

Verder is er bij de analisten van de zakenbank geen twijfel dat de inflatie dit jaar hoog zal blijven, omdat een aanzienlijk deel van van de kostenstijgingen nog moet worden doorberekend in alle onderdelen van de aanvoerketen. Dit maakt bedrijven die prijskracht hebben een aantrekkelijke belegging, aldus de analisten.

Met al deze onzekerheid in het achterhoofd, heeft Degroof Petercam een mix van cyclische en meer defensieve aandelen geselecteerd.

Favorieten

Bekaert, Fagron, Greenyard, Kinepolis, TKH Group, VGP worden toegevoegd aan de lijst, waarop AB InBev, ASML, Deceuninck en Just Eat Takeaway al stonden.

Volgens analist Fernand de Boer heeft AB InBev veel vooruitgang geboekt, en wist de brouwer de laatste vijf kwartalen de analistenverwachtingen steeds te kloppen. Ook over de toekomstige groei is de analist positief.

ASML is volgens analist Michael Roeg één van de winnaars van de coronacrisis. Het mondiale tekort aan halfgeleiders zorgt er volgens de analist voor dat bedrijven zoals ASML in de komende jaren de omzet en de winst zien blijven groeien.

Analist Frank Claassen is van mening dat de structurele verbeteringen bij Bekaert nu effect beginnen te sorteren, met een indrukwekkend verbetering van de REBIT-marge sinds 2019. Verder beschikt Bekaert ook over een sterke vrije kasstroom, die ruimte biedt om overnames te doen, of om de aandeelhouders te belonen.

Volgens analist Kris Kippers zit er veel onderliggende waarde in Deceuninck, wat nog niet is ingeprijsd in de koers. Het bedrijf profiteert van een sterke onderliggende vraag in de Verenigde Staten en Europa. Ook benadrukte Kippers de sterke kasstroom van Deceuninck.

Over Fagron schrijft Claassen dat de koersdaling van bijna 30 procent in 2021 een mooi instapmoment biedt. Volgens de analist zal de beleggersdag medio maart het structurele groeiverhaal van Fagron wel moeten bevestigen.

De Boer benadrukte verder dat Greenyard in de afgelopen jaren zowel operationeel als financieel vooruitgang heeft geboekt. Niet voor niets handhaafde Greenyard de outlook voor het hele boekjaar, ondanks dat de kosten stijgen. 

Just Eat Takeaway heeft het volgens Roeg enorm zwaar gehad in 2021. Deze 'reset' betekent  echterook dat de risico’s kleiner zijn geworden, aldus de analist. Just Eat takeaway zal echter wel het vertrouwen van beleggers moeten terugwinnen.

Kinepolis is volgens Kippers de coronacrisis in goed e conditie ingegaan en zal er nog sterker uitkomen.

Volgens Roeg heeft TKH Group in 2021 een sterk herstel geboekt, waar dit jaar een vervolg aan zal worden gegeven. De analist rekent op een verdere margeverbetering.

VGP is perfect gepositioneerd om van de sterke vraag naar logistiek vastgoed te profiteren, aldus analist Vivien Maquet. Afgelopen jaar was een recordjaar voor VGP, en dit jaar verder zal het bedrijf hierop voortbouwen.

Aandelen om te mijden

Volgens Degroof kunnen beleggers dit jaar beter wegblijven bij HAL Trust, IMCD, Adyen, Proximus en Vastned.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen

67% zegt kopen

24 stemmen

ADYEN NV kopen verkopen

74% zegt verkopen

34 stemmen

ASML kopen verkopen

71% zegt kopen

34 stemmen

Bekaert kopen verkopen

50% zegt kopen

14 stemmen

Deceuninck kopen verkopen

63% zegt kopen

19 stemmen

Fagron kopen verkopen

60% zegt kopen

20 stemmen

Greenyard kopen verkopen

62% zegt kopen

13 stemmen

HAL Trust kopen verkopen

57% zegt kopen

21 stemmen

IMCD kopen verkopen

63% zegt verkopen

19 stemmen

JUST EAT TAKEAWAY kopen verkopen

59% zegt kopen

41 stemmen

Kinepolis kopen verkopen

54% zegt kopen

13 stemmen

Proximus kopen verkopen

69% zegt kopen

13 stemmen

TKH kopen verkopen

79% zegt kopen

24 stemmen

Vastned kopen verkopen

67% zegt verkopen

18 stemmen

VGP kopen verkopen

55% zegt verkopen

11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 11 januari 2022 15:47
    quote:

    JBL_0123 schreef op 11 januari 2022 15:28:

    Kan iemand van de redactie dit artikel even nalezen?? Wat een kemels staan hier in zeg....
    Helemaal mee eens, maar helaas een kansloos verzoek: ABM FN zijn enorme prutsers en de IEX-redactie (als die al bestaat) interesseert het geen bal. De hele IEX-website staat daarom al jaren vol met dit soort prutsstukjes.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.