Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: aandelen zullen sterke winsten blijven boeken in 2022

Video: aandelen zullen sterke winsten blijven boeken in 2022
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) In 2021 deden risicovolle activa het beter dan veilige beleggingen, omdat de heropening van de economieën zorgde voor een heropleving van de groei en de inflatie. Maar dit jaar zal voor de markten wellicht turbulenter worden, nu de centrale banken de monetaire steun beginnen af te bouwen, waarschuwt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

"Tenzij de vooruitzichten ingrijpend veranderen door het coronavirus, verwachten wij dat aandelen sterke winsten zullen blijven boeken en deze beleidsgerelateerde tegenwind zullen overwinnen."

De ontwikkelde markten profiteerden afgelopen jaar van de meest geavanceerde vaccinatiecampagnes en een soepel monetair en fiscaal beleid, "wat leidde tot indrukwekkende bedrijfswinsten", aldus Juvyns.

De rendementen van aandelen uit opkomende markten waren volgens de analist daarentegen teleurstellend, vooral vanwege de ondermaatse prestaties in China, waar een golf van nieuwe regelgeving en een strenge aanpak van de vastgoedsector op het marktsentiment drukten. 

Daarnaast hadden staatsobligaties te lijden onder de verbeterde groeiverwachtingen en de hoger dan verwachte inflatie. "De aanhoudende accommoderende houding van de belangrijkste centrale banken hielp echter om deze verliezen te beperken."

Klik hier voor: aandelen zullen sterke winsten blijven boeken in 2022

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 89% zegt kopen 9 stemmen
BEL 20 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links