Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: NSI overtreft de verwachtingen

Beursblik: NSI overtreft de verwachtingen
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft solide voorlopige cijfers gepubliceerd, waarbij vooral een herwaardering van de portefeuille positief was. Dit oordeelde analist Vivien Maquet van Degroof Petercam woensdag.

Hoewel Maquet al positief was over de Nederlandse kantorenmarkt, ligt de herwaardering van de portefeuille in de tweede helft van 2021 ver boven de verwachtingen van Degroof Petercam. NSI sprak van een positieve herwaardering van circa 54 miljoen euro na capex-investeringen, waar Degroof Petercam mikte op 25 miljoen euro. Een duidelijke verbetering ten opzichte van de 9,2 miljoen euro in de eerste helft van 2021, zo oordeelde Maquet.

Als gevolg valt de EPRA NTA in 2021 met circa 48 euro per aandeel ook hoger uit dan de 46,5 euro waarop Degroof rekende. De daling van de leegstand werd al verwacht en laat onder meer de kwaliteit van de portefeuille zien, naast het succes in de assetrotatie.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies op NSI met een koersdoel van 42,5 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 4,1 procent tot 36,90 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI

37,100 20 mei
+0,600 +1,64%
Premium

NSI ziet veel ruimte voor waardecreatie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links