Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lavide zet gesprekken met Nederlandse Zorg Beheer voort

Lavide zet gesprekken met Nederlandse Zorg Beheer voort
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Lavide continueert de overnamegesprekken met Nederlandse Zorg Beheer. Dit meldde de lege beurshuls donderdag nabeurs.

De twee bedrijven hebben de afspraak om exclusief met elkaar te onderhandelen verlengd tot 1 april 2022. Daarbij onderzoeken de twee partijen hoe een samenwerking het beste kan worden vormgegeven.

De NZB ambieert een beursnotering. De beheerder van zorgcentra zou de gewenste beursnotering krijgen door een omgekeerde overname, waarbij NZB minimaal 51 procent van de aandelen van Lavide verwerft. Hiervoor zouden dan nieuwe aandelen worden uitgegeven.

In de gesprekken tussen de twee bedrijven wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheid dat NZB niet ineens een belang van 51 procent zal verwerven, maar stapsgewijs. 

Daarnaast heeft NZB de afspraak verlengd om een standby faciliteit ter beschikking te stellen aan Lavide ter dekking van operationele kosten van reeds bestaande betalingsstructuren aan Lavide voor het geval de financiële buffer van Lavide minder wordt dan 75.000 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lavide Holding 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lavide Holding

0,480 18 mei
-0,020 -4,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links