Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ruim 278 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Ruim 278 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot 278,1 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd en lopen de besmettingen weer harder op door de omikronvariant. Het totaal aantal gevallen steeg naar 51,81 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 815.423.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India is 34,8 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat daar nu officieel op 479.133. Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met volgens de meest recente telling ruim 22,23 miljoen gevallen en 618.492 overledenen. 

In Europa loopt het aantal besmettingen, net als in de VS, ook hard op door de nieuwe variant en worden steeds meer coronamaatregelen genomen. 

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met 11,84 miljoen. Frankrijk zit op 9,00 miljoen gevallen. Duitsland volgt met 6,98 miljoen, Spanje telt 5,72 miljoen besmettingen en Italië 5,52 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 3.071.594, van 3.057.899 een dag eerder. In België steeg het aantal besmettingsgevallen volgens Johns Hopkins CSSE van 2.030.878 naar 2.017.447.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 113.358 besmettingen geregistreerd. Dat waren er gisteren 113.269.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,39 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder 8,86 miljard vaccinaties toegediend.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henk30 26 december 2021 11:26
    Daarbij komt dat zowel bij de registratie, en bij het aantal doden met/door corona heel veel onder de tafel valt. En er zijn ook veel indirecte doden, die door de honger en armoe tengevolge van corona, en door uitval en overbelasting van de medische verzorging optreden. Zoals kankerpatienten en acute ongeval slachtoffers met uitgestelde behandeling.

    Op srf.ch werden bij de sterfgevallen per 100'000 hoge pieken in belgie aangegeven met lopend 14 daags gemiddeld van over 2.5 per dag, en veel lager vlak verloop in nederland wat gewoon niet kan kloppen.

    Rusland wordt met alle getallen heel laag aangegeven, als ik het goed begrepen heb hebben ze echter aan covid al een miljoen inwoners verloren. En dat terwijl de levensverwachting, vooral voor mannen, daar toch al rekord laag is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links