Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming en Sanofi verlengen samenwerkingsovereenkomst

Pharming en Sanofi verlengen samenwerkingsovereenkomst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group en Sanofi hebben hun strategische samenwerkingsovereenkomst voor productie verlengd. Dit maakte het Leidse biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De bestaande 11-jarige samenwerking met Sanofi zal met 5 jaar worden verlengd. 

Pharming meldde daarnaast de realisatie van zijn downstream-productiefaciliteit in Oss niet langer na te streven en daarmee ongeveer 40 miljoen dollar aan investeringskosten te besparen.

Het met vijf jaar uitgebreide contract met opties voor verdere verlenging, maakt volgens het biotechbedrijf voortzetting mogelijk van de downstream-verwerking bij de productie van Ruconest.

"In de afgelopen 11 jaar heeft Sanofi consequent getoond de juiste partner voor Pharming te zijn met een telkens stipte leverantie van de hoogste kwaliteit. We zien uit naar voortzetting van onze samenwerking", aldus CEO Sijmen de Vries, die ook aangaf dat Pharming zich nu volledig gaat richten op zijn kerncompetenties, ofwel: "de ontwikkeling en commercialisering van onze producten en met onze mensen en ons kapitaal blijven streven naar investering in aanvullende groeimogelijkheden op korte termijn door middel van het in licentie nemen of verwerven van producten in een late fase van ontwikkeling."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 90% zegt kopen 50 stemmen
Sanofi 88% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mmdeugen 30 december 2021 17:25
  Slimme zet. De kosten stijgen voor productieomgevingen, mede vanwege het maken van vaccins i.v.m. Corona.
  Daar komen t.z.t. meerdere locaties beschikbaar voor productielijnen t.b.v. andere geneesmiddelen.
  Als kwaliteitscontrole locatie kan het pand in Oss dan ook gelijk dienen voor de andere nieuwe geneesmiddelen die waarschijnlijk op de markt komen.
  Strategisch waarschijnlijk een wijs besluit.
 2. forum rang 4 Mmdeugen 30 december 2021 17:37
  Het pand in Oss zou pas in 2023 op zijn vroegst klaar zijn. Waarschijnlijk is al veel eerder productiecapaciteit nodig, nl. eind 2022. Dan is het een slimme zet om een andere locatie te huren waar alles nagenoeg is ingericht en dan het nieuwe pand voor controle- en kwaliteitsdoeleinden te gebruiken.!! Later kan dan altijd nog indien nodig het pand in Oss (al dan niet gedeeltelijk) omgebouwd worden.
  De eerste 3 kwartalen omzet waren goed bij Pharming. Spanje is er in Europa bijgekomen in augustus 2021. De bekendheid van Ruconest is wereldwijd toegenomen en in onderzoek is het geneesmiddel Ruconest nog i.v.m. geneesmiddel als iemand Covid 19/corona heeft opgelopen. Waarbij wordt voorkomen, dat IC-opname nodig is.
  Meerdere geneesmiddelen zitten in een latere fase van ontwikkeling en komen misschien in 2022 of later op de markt.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 0,761
  0,00% 0,000
 2. Sanofi 25 mei
  103,720
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links