Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING en Consumentenbond bereiken akkoord

ING en Consumentenbond bereiken akkoord
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING en de Consumentenbond hebben een akkoord bereikt over het berekenen van de vergoeding die ING klanten en oud-klanten biedt wanneer hun rente niet in de pas liep met de gemiddelde marktrente. Dit maakte de bank woensdag bekend.

De eerste klanten van ING ontvangen een voorstel voor compensatie in het tweede kwartaal van 2022. Naar verwachting van de bank zullen bestaande klanten die het betreft uiterlijk eind 2022 een voorstel voor compensatie ontvangen. Voor oud-klanten geldt dat zij zich halverwege 2022 kunnen melden.

Hoeveel er gemoeid is met de compensatie, meldde ING niet. Voor gespreid betalen op de creditcard en producten voor rood staan zegt ING nog aanvullend onderzoek te doen. 

Ook Volksbank meldde vanochtend een compensatieregeling. In de aankomende periode zal de Volksbank in overleg met de Consumentenbond de compensatieregeling uitwerken. De Volksbank treft hiervoor alvast een voorziening van 15 miljoen euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 december 2021 12:08
    Ook hier geld de formule: de eerdere opbrengsten moeten ongeveer het tienvoudige doen van de daaropvolgende, eventuele afkoop/boete, deze formule gaat altijd op de laatste 20 jaar, kijk maar na!

    De gebruiksaanwijzing van de NL grootbanken is transparant en voorspelbaar, de wet grote getallen gaat hier een op een in mee.

    De aanstaande afkoop betreffende de NL huizenmarkt gaat een record zetten, maar de reeds behaalde extra rendementen/afroomingen /benefits waren evident schandalig hoog.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,594 15:03
+0,086 +0,75%
Premium

Hoger koersdoel voor sterk presterend ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links