Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NSI voltooit verkoopprogramma

NSI voltooit verkoopprogramma
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) NSI voltooide met de verkoop van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen het afstoten van de zogenoemde non-core assets. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs bekend.

De overdracht van het Heerlense winkelcentrum staat gepland in januari 2022. De prijs is een kleine discount ten opzichte van de taxatiewaarde van juni 2021, aldus NSI.

In totaal heeft NSI in 2021 nu 13 gebouwen verkocht, voor een totaalprijs van 115 miljoen euro en met een gemiddelde premie van 11 procent ten opzichte van de boekwaarde. De verkopen in 2021 vormen het einde van het in 2016 gestarte non-core verkoopprogramma van NSI.

Tegen eind 2021 zal de resterende portefeuille bestaan uit 51 gebouwen met een gemiddelde waarde van meer dan 25 miljoen euro. Circa 60 procent van de portefeuille ligt in Amsterdam.

“Nu het non-core verkoopprogramma volledig afgerond is, kunnen we alle energie richten op het verder versterken van NSI en de toekomstige groeimogelijkheden’’, aldus topman Bernd Stahl in een toelichting.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI

37,050 17:14
+0,650 +1,79%
Premium

NSI ziet veel ruimte voor waardecreatie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links