Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder scherpe daling van Nederlandse autoverkopen

Minder scherpe daling van Nederlandse autoverkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zijn in november op jaarbasis met 17,5 procent gedaald, terwijl in de Europese Unie de registraties in dezelfde maand met 20,5 procent afnamen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

In Nederland nam het aantal registraties afgelopen maand af tot 27.333 auto's. Na elf maanden is er sprake van een daling van 8,3 procent op jaarbasis. In de Europese Unie liggen de verkopen na elf maanden op jaarbasis nu fractioneel lager.

Frankrijk liet in november een min zien van 3,2 procent, een veel kleinere daling dan over oktober werd gemeld, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een daling rapporteerde van 31,7 procent, in dit geval nog aardig in de buurt van de daling in oktober.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PB HOLDING

3,100 20 mei
+0,030 +0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links