Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING nog steeds favoriet van Credit Suisse

ING nog steeds favoriet van Credit Suisse
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse vindt ING onverminderd het favoriete aandeel onder de bankaandelen uit de Benelux. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

ING blijft een sectorfavoriet van Credit Suisse met een Outperform advies en een koersdoel van 14,50 euro. Over ABN AMRO werd de bank positiever en het advies ging van Underperform naar Neutraal en het koersdoel van 12,00 naar 14,00 euro.

Negatiever werd Credit Suisse over KBC. Het advies ging van Neutraal naar Underperform met een ongewijzigd koersdoel van 77,00 euro.

Desondanks zijn de analisten van mening dat banken in de Benelux de hoogst renderende aandelen in de sector zullen zijn in 2022, ondersteund door een combinatie van overtollig kapitaal en in sommige gevallen een hoger rendement op het eigen vermogen.

Na sterke prestaties in 2021, is Credit Suisse van mening dat er weinig verrassingen zullen zijn in de winstcijfers van de banken in het licht van de lage rentes en hoge inflatie. De kwaliteit van de activa zal de winst van banken stuwen, al is KBC op dit vlak het zwakke broertje. ABN AMRO is volgens Credit Suisse juist sterk op dit vlak.

Credit Suisse verhoogde de ramingen voor de winst per aandeel van ABN AMRO in 2022 met circa 4 procent, waardoor het koersdoel en advies omhoog konden.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 57% zegt kopen 14 stemmen
ING 92% zegt kopen 13 stemmen
KBC Groep 82% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 10,495
  -11,88% -1,415
 2. ING Groep 18 mei
  9,495
  -0,35% -0,033
 3. KBC Groep 18 mei
  57,600
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links