Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Renovatiekosten Afsluitdijk pakken nog hoger uit voor BAM'

'Renovatiekosten Afsluitdijk pakken nog hoger uit voor BAM'

(ABM FN-Dow Jones) De kosten voor de renovatie van de Afsluitdijk lopen op richting de 400 miljoen euro, nadat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat eerder dit jaar nog gewag maakten van 120 miljoen euro. Dit schreef De Telegraaf dinsdag op basis van bronnen.

Volgens de krant gaan partners BAM en Van Oord daarmee nog meer het schip in bij de renovatiewerkzaamheden.

De renovatie betreft het ophogen van de dijk zelf, plus de renovatie van de sluizen bij Den Oever en Kornwerderzand. De werkzaamheden zijn al jaren vertraagd.

Het bouwconsortium Levvel bestaat uit BAM, Van Oord en Rebel. Levvel ontwerpt, bouwt en financiert de versterking van de Afsluitdijk niet alleen, maar is gedurende 25 jaar ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Oplevering staat volgens de site van Rijkswaterstaat nog altijd gepland in 2025. Wel merkt Rijkswaterstaat op dat de planning nog kan veranderen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 61% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 bambricks 14 december 2021 11:12
  DBFM het onderdeel desing is gebaseerd op uitgangspunten ( lees waterstanden etc die in de bestekstukken staan)
  dat is de vrantwoording van RWS. BAM en van Oord zullen stellen vertraging en alle aanpassingen zijn kosten voor RWS. Dat is normaal gesproken niet zo moeilijk.
  Alleen de hoogte van de bedragen mate van vertraging , stil standkosten van het huidige team, kosten stijging van alle materialen die later kunnen worden vastgelgd etc daar komen discussies over.
  RWS stelt natuurlijk dat deze hoger waren bij aanbesteding en zal bestrijden de huidige hoogte. Het consortium zal het omgekeerde doen. Algemeen is het wel zo dat het zaken zijn waar het best spannend kan worden alleen de basis fout zit dit keer bij RWS en niet bij het consortium.

 2. forum rang 4 Jopieklaploper 14 december 2021 11:47
  Ik snap het niet de overheid wil volgend jaar 130 miljard extra gaan lenen/uitgeven aan allerhande onzin dan is 400 miljoen toch niks. Ik weet ook wel dat de renovatiekosten uiteindelijk wel minstens 1 miljard hoger uit gaan vallen maar dat is toch peanuts??
  Gewoon extra lenen levert 1% rente op. Ze kunnen zelfs die extra kosten wel betalen uit wat de overheid gaat lenen volgend jaar een win win situatie.
 3. amice 21 december 2021 16:32
  quote:

  Nird schreef op 15 december 2021 13:31:

  Die extra kosten ligt volledig bij Rijkswaterstaat, die heeft concept fouten gemaakt bij ontwerp. en dus ook bij de aanbesteding. van een project wat niet voldoet aan de eisen. De uitvoerder kan daar niks aan doen. die doet niets verkeerd.
  Daar dacht medeinschrijver Wessels na de besteding anders over
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,560 20 mei
-0,004 -0,16%
Premium

Tevredenstellend kwartaal voor BAM

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links