Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CM.com optimistisch gestemd voor 2021

CM.com optimistisch gestemd voor 2021

(ABM FN-Dow Jones) CM.com verwacht dat de omzet dit jaar aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte zal uitkomen. Dat maakte het mobiele betaal- en communicatieplatform dinsdagochtend bekend.

CM.com gaf al aan op een jaaromzet van 220 tot 240 miljoen euro te mikken. Nu denkt het bedrijf dus aan de bovenkant van deze bandbreedte uit te zullen komen.

Verder liet het platform weten in onderhandeling te zijn over de overname van Building Blocks, een bedrijf dat zich richt op kunstmatige intelligentie voor de consumentenmarkt.

In de afgelopen drie jaar wist Building Blocks een jaarlijks terugkerende omzetgroei van gemiddeld 97 procent te behalen en boekt momenteel een omzet van circa 4 miljoen euro. De overname moet dan ook een verdere stijging van de omzet en de brutomarges van CM.com ondersteunen.

Building Blocks werd in 2013 opgericht en heeft verschillende kantoren in Nederland. Er werken 40 mensen voor het bedrijf.

De overname zal worden gefinancierd met aandelen en cash, maar het is nog niet duidelijk wat de exacte verhouding zal zijn. CM.com verwacht in het eerste kwartaal van 2022 de overname af te kunnen ronden.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 86% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CM.COM

14,630 20 mei
-0,120 -0,81%
Premium

CM.com: sterke groei maar zwakke winstgevendheid

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links