Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC Securities verhoogt koersdoel Adyen

KBC Securities verhoogt koersdoel Adyen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.950,00 naar 2.250,00 euro, maar het advies blijft Reduceren.

De analisten van KBC zeggen dat Adyen nog altijd een sterke positie heeft in een markt die verder zal verschuiven van de traditionele betaalbedrijven, wat de snelle groei van Adyen ondersteunt.

Maar een aantal cruciale voordelen van het Adyen-betaalplatform wordt tegengewerkt door markttrends die naar verwachting van de analisten van KBC prominenter gaan worden. Zij denken daarom dat veel koersdoelen van analisten te optimistisch zijn.

De eerste trend is dat grote verkopers ervoor kiezen om zelf een geïntegreerd betaalplatform in huis te nemen. Deze "alles-in-één"-factor is het belangrijkste verkoopargument van Adyen. Verkopers willen echter graag zelf de betaalstroom in handen hebben en daarmee de interactie met klanten. Een belangrijke klant van Adyen, Booking.com, heeft ook deze interne benadering gekozen.

De tweede trend die KBC ziet, hangt samen met de recente beslissing van Amazon.com om geen Britse creditcards van Visa meer te accepteren, vanwege de hoge kosten. Deze beslissing haalt het argument van Adyen onderuit, dat betalingen geen bulkdienst zijn, waar alleen naar de prijs wordt gekeken en niet naar andere aspecten zoals kwaliteit.

Het derde punt is "zo gewonnen, zo geronnen." Nieuwe volumes op de betaalmarkt kunnen makkelijk worden binnengehaald, maar kunnen net zo makkelijk weer naar de concurrent wegvloeien, meent KBC. Adyen heeft geen aanvullende dienst zoals de wallet van PayPal of de diensten van Stripe en Square om klanten vast te houden.

Het koersdoel voor Adyen gaat omhoog op basis van hogere verwachte volumes dankzij eBay. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. barondehuile 13 december 2021 12:59
    quote:

    HCohen schreef op 13 december 2021 11:27:

    p/e van 160+..., waanzin
    Inderdaad en gezien de steeds heviger wordende concurrentie zal het aandeel verder onderdruk komen, de winst zakken en de K/W nog verder oplopen. Risico is zo groot omdat werkelijk waarde Adyen wel een lagen kan worden dan 100 euro per aandeel. Faillissement op termijn is niet onwerkelijk, ondanks dat het momenteel een gezond bedrijf is (maar dus wel veel te hoog gewaardeerd).
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.517,200 17:36
+48,000 +3,27%
Premium

Adyen wordt meer bank

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links