Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

T. Rowe Price verkleint belang in Van Lanschot

T. Rowe Price verkleint belang in Van Lanschot
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) T. Rowe Price Group heeft een kleiner belang in Van Lanschot Kempen gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 december.

T. Rowe Price meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met een stemrecht van 2,94 procent. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 9 mei 2017 meldde T. Rowe Price nog een kapitaalbelang van 3,08 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 De Porscheknakker 11 december 2021 20:52
  quote:

  Jurre schreef op 11 december 2021 19:54:

  Lekker alles voor jou hoor. Mij niet gezien bij een bedrijf dat jaar op jaar lagere omzetten neerzet. Weighing vs Voting..

  ?????.
  Zie hieronder de laatst uitgebrachte cijfers.

  Door ABM Financial News
  op vrijdag 29 oktober 2021
  Van Lanschot Kempen boekt zeer sterk resultaat

  (ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen een zeer sterk resultaat geboekt door een sterk operationeel resultaat en boekwinsten op verkopen uit de participatieportefeuille. Dit maakte de bank vrijdagochtend voorbeurs bekend.

  "We zijn trots op het resultaat in het derde kwartaal. De netto-instroom binnen Private Clients is aanhoudend goed. Het segment Wholesale & Institutional Clients toont een gemengder beeld, omdat de uitstroom door het vertrek van enkele institutionele klanten groter was dan de instroom", aldus CFO Constant Korthout in een toelichting.

  De client assets stegen van 121 miljard eind juni naar 125,2 miljard eind september. Het beheerd vermogen steeg sinds juni met 3 miljard euro tot 107,2 miljard euro, mede door het belang van 70 procent in vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden. In juli werd de transactie van dit belang afgerond. "Sinds de transactie is Mercier Vanderlinden verder gegroeid", aldus de bank.

  Binnen Private Clients bedroeg de instroom in het derde kwartaal 0,6 miljard euro, waardoor de netto-instroom binnen dit segment tot dusver dit jaar uitkwam op 3 miljard euro. Bij Wholesale & Institutional Clients was er juist een uitstroom van 2,1 miljard euro, vanwege de uitstroom binnen creditstrategieën en door het vertrek van een fiduciaire klant. "Verder is er binnen de minder liquide beleggingsstrategieën goede instroom, dit past bij onze positie als niche-speler in deze markt", aldus de bank.

  Ook verkopen uit de participatieportefeuille leverde een bijdrage aan de nettowinst, die overigens niet werd gespecificeerd. De verkopen van de belangen in Fire Safety en Quint leverden respectievelijk boekwinsten van ruim 10 miljoen en ongeveer 5 miljoen euro op. Daarnaast droeg de verkoop van het niet-strategische belang in Holonite ongeveer 2 miljoen euro bij aan de nettowinst.

  De kapitaalpositie noemde Van Lanschot Kempen sterk met een kapitaalratio van 20,0 procent, waar dit eind juni nog 21,9 procent was. De ratio is inclusief de impact van de overname van Mercier Vanderlinden.

  |

 2. forum rang 4 Mr.Windows 13 december 2021 07:37
  Ik begrijp T. Rowe wel het levert niet zo veel op.
  Ik ben blij dat ik een aantal jaren terug veel meer in USA fondsen ben gegaan o.a. BlackRock en T. Rowe.
  Zie hier een overzicht, meer dan 35 jaar dividend (dividend aristorcrat!) en qua koers over langere periode blaast die Van Lanschot (en veel andere "Amsterdamse" fondsen weg.
  seekingalpha.com/symbol/TROW/peers/co...
  Have a nice day met Van Lanschot
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Van Lanschot Kempen NV

26,900 26 mei
0,000 0,00%
Premium

Van Lanschot stelt opnieuw superdividend in het vooruitzicht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links