Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: langverwachte deal Stern eindelijk rond

Beursblik: langverwachte deal Stern eindelijk rond
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Stern heeft eindelijk een langverwachte deal met Hedin weten te sluiten. Dit stelde analist Kris Kippers van Degroof Petercam donderdag.

Voorbeurs meldde Stern in onderhandeling te zijn met Hedin Mobility over de verkoop van Stern Facilitair. De totale waarde van de transactie bedraagt minimaal 103 miljoen euro.

De door Hedin Mobility Group te betalen contante vergoeding bedraagt 83 miljoen euro. Stern zal vervolgens een buitengewoon dividend uitkeren van maximaal 14,75 euro per aandeel.

Na de voorgenomen transactie en de uitkering van een buitengewoon dividend is Stern schuldenvrij. 

Vervolgens zal Stern de strategische opties onderzoeken voor het Bovemij-belang, dat niet in de deal met Hedin is inbegrepen. De boekwaarde van dit belang bedraagt volgens Stern 19,3 miljoen euro op basis van de laatste officiële waardering van Bovemij. Stern is echter van mening dat de huidige marktwaarde van het belang in Bovemij aanzienlijk hoger ligt.

"Samen met de verkoop van het belang in Bovenmij, rekenen wij op een totale opbrengst van ongeveer 18 euro per aandeel. Kortom we verhogen ons koersdoel naar 18 euro en herhalen ons Houden advies", aldus Kippers.

Het aandeel Stern steeg donderdag 22,3 procent naar 16,70 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jonas 9 december 2021 13:16
  Naar mijn mening nu leuk geld ophalen bij Stern. Hoop wel dat ze ruimte hebben opengelaten van andere bieders zoals Van Mossel.

  Ga ik wat rekenen: aantal aandelen 5,68 mln
  Totale waarde bod E 103 mln plus opbrengst Bovemij bij boekwaarde 19,3 mln is 122,3 mln
  Per aandeel E 18,1 plus E 3,4 is E 21,50

  De CEO had het niet zolang geleden over minimaal de boekwaarde bij verkoop is E 23,5
  Reken ik 30%premie op bovenop boekwaarde waarde Bovemij bij verkoop dan wordt dat opbrengst Bovemij per aandeel E 4,4 per aandeel en wordt het totaal per aandeel E 22,50

  Laatste opbrengst zit dicht bij minimumschatting CEO

  Nu koers ca E 16,80 dus minimaal E 6 per aandeel te halen.

  Groet, Jonas

  Ik heb er een paar duizend bijgekocht
 2. forum rang 6 jonas 9 december 2021 14:39

  Volg al jaren Stern en de analisten, maar die meneer Kris Kippers van Petercam nog nooit tegen gekomen. Kan blijkbaar ook niet zo goed lezen. Wat staat er?

  ""De transactie betreft alle bedrijfsactiva van de kernactiviteiten van Stern, die bestaan uit de dealeractiviteiten, de schadeherstelactiviteiten, de autoverhuuractiviteiten en holdingactiviteiten, maar exclusief de aandelen die Stern in Bovemij bezit. De totale waarde van de transactie bedraagt minimaal 103 miljoen euro.

  Na de voorgenomen transactie en de uitkering van een buitengewoon dividend is Stern schuldenvrij.

  Tevens zullen na de transactie de strategische opties worden onderzocht voor het Bovemij-belang".

  De opbouw is dus E 103 mln (E18,1 per aandeel) PLUS BOVEMIJ VERHAAL TEGEN MINIMAAL BOEKWAARDE 19,3 MLN"

  Welnu die E 103 mln is alleen al dus E 18,1 per aandeel. Komt bij minimaal bij boekwaardeverkoop Bovemij minimaal E 3,4 en bij 30% premie E 4,4. Heb ik over het geval wanneer Van Mossel, Dieteren, Pon e.d. zouden gaan meebieden.

  Groet, Jonas
 3. forum rang 6 jonas 11 december 2021 22:43

  Klopt Bambricks.

  Erg ongelukkig geformuleerd door Stern. Dat komt waarschijnlijk omdat de te verder uit te onderhandelen verkoopprijs (de overnameprijs inclusief schulden maar exclusief deelneming in verzekeringsmaatschappij Bovemy) behoorlijk lager is dan de door Stern gaarne genoemde intrinsieke waarde is.

  Bovenop die ca E 14,75 komt dus zeker in jaarverslag genoemde voorzichtige waarde van Bovemij is E 3,4 per aandeel en de lege beursnotering. Kom je rond de E 18.

  Volgens CEO Van der Kwast is echte waarde Bovemij veel hoger dan die E 3,4. Stel we doen daarom er een plus van 40% bovenop . Dat is ca E 4,8 en dan komen we op totaal max E 19,50.

  Overigens vreemd dat concurrent Van Mossel e.a . deze kans lijken te laten lopen, terwijl zij meer synergie-effecten zouden kunnen realiseren en een nieuwe concurrent zouden kunnen weghouden.

  Maar goed we zullen het snel zien.

  Groet, Jonas

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PB HOLDING

3,100 20 mei
+0,030 +0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links