Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Belgische aanbesteding onderstreept toegenomen concurrentie voor Fastned'

'Belgische aanbesteding onderstreept toegenomen concurrentie voor Fastned'
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Een grootschalige aanbesteding in België heeft Fastned niet opgeleverd waarop het vermoedelijk hoopte en is een signaal dat de concurrentie toeneemt. Dit stelt analist Marc Hesselink van ING donderdag.

De Vlaamse autoriteiten hebben 49 locaties aangeboden, waarvan er 24 gingen naar de benzinepomphouders die al actief waren op die locaties. Nog eens 13 gingen er naar Allego en Fastned kreeg slechts 2 locaties toebedeeld.

"We gaan ervan uit dat Fastned graag meer locaties had willen winnen en in het verleden was het bedrijf ook succesvoller, toen het alle of de meeste van de aanbestede locaties won", aldus Hesselink.

De analist concludeert op basis van de uitkomsten van aanbesteding dat de concurrentie voor nieuwe locaties toeneemt, zowel van directe concurrenten als van benzinepomphouders. "Dat is een belangrijk gegeven", vindt Hesselink, wijzend op de grote aanbestedingen die in Duitsland en Frankrijk op handen zijn. In Frankrijk gaat het om 360 locaties en in Duitsland zelfs om 1.100. De eerste toekenningen zullen nog voor het jaareinde plaatsvinden.

ING heeft een Houden advies op Fastned met een koersdoel van 60,00 euro. Donderdag handelde het aandeel een procent lager op 50,60 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 90% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

FASTNED

28,480 26 mei
+0,280 +0,99%
Premium

Er kán geld verdiend worden met de snellaadstations van Fastned

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links