Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uber krijgt in VK nul op het rekest - media

Uber krijgt in VK nul op het rekest - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Uber heeft bij het Britse High Court Administrative Court nul op het rekest gekregen. Dit melden diverse Britse media maandag.

Uber vindt dat zijn taxirijders zelfstandigen zijn en dat het bedrijf zelf louter een intermediaire functie heeft. Maar daarin gingen de rechters maandag niet mee. Volgens het High Court voldoet Uber niet aan de vervoersregels in Londen.

Op basis van deze uitspraak kunnen rijders van Uber vermoedelijk makkelijker een arbeidscontract afdwingen. Ook is Uber verantwoordelijk als er tijdens de rit iets misgaat.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 apr Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt
  2. 20 sep Wetsvoorstel EU dreigt Uber in de wielen te rijden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Uber Technologies 78% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 december 2021 15:27
    Waarschijnlijk deze week gaat UBER NL volgen, het hele traject is juridisch doorlopen.
    Morgen de aankondiging, komende vrijdag ingaand, ze kunnen er schijt aan hebben maar het is nu een Europees dingetje geworden.

    Vorige week Belgie, vandaag het VK(niet EU), morgen NL, vanaf volgende week land voor land afstrepen.

    Het hele GIG gebeuren gaat ten einde komen, in de hele wereld, ook de VS, het waren geweldige jaren met enorme groei maar nooit waarneembare netto winst waargenomen ondanks de zeer hoge inhoudingen/fees(tot >30%)

    Het ontbreken van een inzittende verzekering in ons landje was financieel nooit een probleem, ze kochten het gewoon steeds zelf af, ook een soort van verzekering natuurlijk, dat zouden wel meer bedrijven willen doen!
  2. forum rang 6 andre68 6 december 2021 16:35
    quote:

    Evian schreef op 6 december 2021 16:06:

    Zou inderdaad positief nieuws voor Just Eat moeten zijn, maar goed een downtrend is een downtrend blijkbaar.
    Geen goed nieuws voor JET. De "afroom"platforms lopen tegen hun grenzen aan. Er blijft gewoon teveel aan de strijkstok hangen ,vooral t.o.v. degenen die het echte werk moeten verzetten.
  3. Henk30 6 december 2021 20:48
    Hier (CH) werden we doodgegooit met flyers van ze met 'speciale aanbiedingen' waarbij na veel gestudeer en checken op hun site bleek dat voor de enkele misschien interessante menus je ongelooflijk veel ervan moest bestellen - veel te veel voor een persoon - en enorm veel geld kwijt was. Minstens 5 porties per drriedaagse bestellingen was nodig voor de wat interessante gerechten die je niet zelf in een paar minuten klaarmaakt.

    Voor de meeste gerechten was het restaurant hier om de hoek, waar je ook kunt bestellen, even duur of geodkoper, waarbij je iedere dag wel vrij kan kiezen. Iets verderop in de stad hebben we een enorme keus, met prijzen die duidelijk lager zijn.

    Ik heb de flyers met gratis bon voor iedereen zichtbaar in de waskeuken met begeleidend verhaal erbij gelegd en hoop dat niemand in de abbonementsval geraakt is. Want dat was het ook nog.

    En dan heb ik het nog helemaal niet over de bezorgers die ook hier zwaar onderbetaald zijn.

    Grappig is ook dat soortgelijke portaaldiensten hier vroeger ook al geflopt zijn. De horeca had geen zin meer dan 20% comissies en overdreven bedragen voor registratie en bemiddeling te betalen, en boykotte ze.

    In plaatsen als Osnabrück hebben trouwens de winkeliers op soortgelijke manier front gemaakt tegen Amazon. Ze hebben hun eigen webverkoop en huisleverdienst opgezet.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Uber Technologies

70,665 20:40
+1,685 +2,44%
Premium

Wetsvoorstel EU dreigt Uber in de wielen te rijden

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links