Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: eBay oefent warrants Adyen uit

Update: eBay oefent warrants Adyen uit
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft 403.724 aandelen uitgegeven, nadat eBay warrants heeft uitgeoefend als onderdeel van een langlopend contract. Dit meldde het Amsterdamse betaalbedrijf donderdag nabeurs.

De aandelen werden uitgegeven voor 240 euro per stuk en vertegenwoordigen circa 1,25 procent van het aandelenbelang in Adyen. Daarmee is de prijs gelijk aan de pre-IPO-prijs van Adyen.

Adyen en eBay sloten het contract begin 2018. Met het oog op de naderende beursgang van Adyen was het toevoegen van eBay als klant gunstig, zegt een woordvoerder van het Amsterdamse bedrijf tegen ABM Financial News. Dit betekende ook dat eBay de relatie met betaalbedrijf PayPal, een belangrijke concurrent van Adyen, verbrak.

Het gaat om de eerste van in totaal vier tranches, waardoor het belang van eBay in Adyen verder kan oplopen tot 5 procent. eBay mag onder de afspraken een vast aantal aandelen Adyen kopen.

Alvorens een nieuwe tranche mag worden uitgeoefend, moet er een bepaalde mijlpaal op het vlak van betaalvolumes worden gerealiseerd.

Adyen sloot donderdag 4,0 procent lager op 2.345 euro. Vrijdag handelde het aandeel, op een groen Damrak, 0,2 procent hoger op 2.349 euro.

Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 83% zegt verkopen 6 stemmen
eBay 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 14:12
  1.426,600
  -2,89% -42,400
 2. eBay 17 mei
  46,920
  +4,06% +1,830

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links