Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intertrust bereikt akkoord met CSC over overname

Intertrust bereikt akkoord met CSC over overname
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft een akkoord bereikt met CSC over een overname voor 20,00 euro per aandeel Intertrust. Dit maakte het trustkantoor maandag voorbeurs bekend. 

Het Amerikaanse CSC Global levert al compliance en juridische diensten in onder meer Amerika en Europa. Het bestuur van Intertrust adviseert aandeelhouders om voor het bod te stemmen. Ook toezichthouders zullen nog akkoord moeten gaan met de overnameplannen.

Op 12 november kondigde Intertrust nog aan dat het exclusieve gesprekken voerde met CVC, dat 18,00 euro per aandeel over had voor Intertrust. Daarna meldde Intertrust echter dat er meer geïnteresseerde partijen zijn en dat zij tot 22 euro per aandeel zouden willen betalen. CVC haakte vervolgens af.

Volgens bronnen was naast CSC Global ook Apex een gegadigde om Intertrust over te nemen.

Het bod van CSC waardeert Intertrust op 1,8 miljard euro. De financiering is volgens de koper al rond.

Een eerste concept van het biedingsbericht wordt uiterlijk in februari 2022 aan de AFM voorgelegd. Afronding van het bod wordt door de partijen voorzien in de tweede helft van 2022.

CEO Shankar Iyer zei in een toelichting dat CSC de juiste partner voor Intertrust is. Er zullen als gevolg van de overname geen ontslagen vallen en CSC heeft beloofd geen omvangrijke activiteiten na de overname te zullen doorverkopen.

De topman zei gecommitteerd te zijn aan het bod van CSC en wilde niet speculeren op een eventueel hoger bod van een andere partij.

Het aandeel Intertrust sloot vrijdag op de Amsterdamse beurs op 18,34 euro. Het hoofdkantoor van Intertrust blijft ook na de overname in Amsterdam.

Update: om meer informatie en toelichting CEO toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intertrust 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Intertrust

19,400 27 mei
+0,080 +0,41%
Premium

CVC biedt geen knock out-bod op Intertrust

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links