Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intertrust bereikt akkoord met CSC over overname

Intertrust bereikt akkoord met CSC over overname
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft een akkoord bereikt met CSC over een overname voor 20,00 euro per aandeel Intertrust. Dit maakte het trustkantoor maandag voorbeurs bekend. 

Het Amerikaanse CSC Global levert al compliance en juridische diensten in onder meer Amerika en Europa. Het bestuur van Intertrust adviseert aandeelhouders om voor het bod te stemmen. Ook toezichthouders zullen nog akkoord moeten gaan met de overnameplannen.

Op 12 november kondigde Intertrust nog aan dat het exclusieve gesprekken voerde met CVC, dat 18,00 euro per aandeel over had voor Intertrust. Daarna meldde Intertrust echter dat er meer geïnteresseerde partijen zijn en dat zij tot 22 euro per aandeel zouden willen betalen. CVC haakte vervolgens af.

Volgens bronnen was naast CSC Global ook Apex een gegadigde om Intertrust over te nemen.

Het bod van CSC waardeert Intertrust op 1,8 miljard euro. De financiering is volgens de koper al rond.

Een eerste concept van het biedingsbericht wordt uiterlijk in februari 2022 aan de AFM voorgelegd. Afronding van het bod wordt door de partijen voorzien in de tweede helft van 2022.

CEO Shankar Iyer zei in een toelichting dat CSC de juiste partner voor Intertrust is. Er zullen als gevolg van de overname geen ontslagen vallen en CSC heeft beloofd geen omvangrijke activiteiten na de overname te zullen doorverkopen.

De topman zei gecommitteerd te zijn aan het bod van CSC en wilde niet speculeren op een eventueel hoger bod van een andere partij.

Het aandeel Intertrust sloot vrijdag op de Amsterdamse beurs op 18,34 euro. Het hoofdkantoor van Intertrust blijft ook na de overname in Amsterdam.

Update: om meer informatie en toelichting CEO toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links