Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg zet Avantium op kooplijst

Berenberg zet Avantium op kooplijst
Beeld: Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is begonnen met het volgen van Avantium en gaf een koopadvies met een koersdoel van 5,20 euro af. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

Volgens analist Priyanka Patel wil Avantium het eerste bedrijf zijn die een 'groene' plasticfles op de markt brengt.  Die PEF-fles wordt vervaardigt met de YXY-technologie van Avantium gebaseerd op plantaardige suikers.

In 2030 voorziet de analist een omzet van meer dan 200 miljoen euro voor Avantium, met een "aantrekkelijke" EBITDA-marge van ongeveer 30 procent dankzij de verkoop van licenties voor zijn technologie.  

Wel waarschuwt Patel dat om dit alles te kunnen verwezenlijken, er een nieuwe FDCA fabriek moet worden gebouwd, waarvoor de financiering nog altijd niet rond is.

Het aandeel Avantium sloot maandagavond op 3,44 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 60% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 30 november 2021 11:41
  quote:

  MOEdig Voorwaarts schreef op 30 november 2021 09:47:

  "Wel waarschuwt Patel dat om dit alles te kunnen verwezenlijken, er een nieuwe FDCA fabriek moet worden gebouwd, waarvoor de financiering nog altijd niet rond is."

  Ik vermoed dat Berenberg daar wel een handje bij wil helpen ;-)
  Dat is nu net het probleem van Avantium. Geld, cashburn en al jaren zie je vanaf de eerste emissie mooie plannen, maar geen fabriek. Maar goed dat bv. een APG in bepaalde sectoren niet meer belegt en hier als het ware blijkbaar groen verantwoord wil/moet beleggen. Had dat niet gespeeld, was de koers nog veel lager geweest. Ik sta werkelijk verbaasd dat er nu WEER een koop aanbeveling komt van een analist. Alhoewel, ALS er snel veel geld komt voor die bouw fabriek, kan het natuurlijk alsnog. Maar eerst zien dan geloven. Of ze moeten een goed werkende kristallen bol hebben, of voorwetenschap ;-)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Avantium

3,070 17 mei
+0,095 +3,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links