Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'China vraagt taxidienst Didi om Amerikaanse notering op te heffen'

'China vraagt taxidienst Didi om Amerikaanse notering op te heffen'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Chinese toezichthouders hebben taxidienst Didi verzocht om de beursnotering in de Verenigde Staten op te heffen. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.

De Chinese waakhond voor techzaken, Cyberspace, heeft het bestuur gevraagd om de notering in New York op te heffen, omdat het zich zorgen maakt dat er gevoelige data naar buiten kan komen, aldus de bronnen.

Er liggen diverse voorstellen voor Didi op tafel, waaronder het privatiseren van het bedrijf of een beursgang in Hongkong, aldus Bloomberg. Als er wordt gekozen voor een privatisering, zal Didi voor minstens 14 dollar per aandeel van de beurs worden gehaald. Dit is ook de prijs waartegen de taxidienst naar de beurs ging. Een lagere prijs zo kort na de beursgang in juni zou op teveel weerstand stuiten van aandeelhouders, aldus de bronnen tegenover Bloomberg. Bij een beursgang in Hongkong kan juist sprake zijn van een korting ten opzichte van de laatste slotkoers in New York van 8,11 dollar.

Aandelen SoftBank, de grootste minderheidsaandeelhouder in Didi, verloor vanochtend in Tokio meer dan 5 procent aan beurswaarde.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DiDi Global 100% zegt kopen 1 stemmen
SOFTBANK GROUP CORP. 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. DiDi Global 10 jun
    2,290
    0,00% 0,000
  2. 36,090
    -0,28% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links