Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accsys ziet sterke omzetgroei

Accsys ziet sterke omzetgroei
Beeld: Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft in de afgelopen zes maanden de omzet en de verkopen sterk zien aantrekken ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf hard werd geraakt door de coronacrisis. Dit maakte de houtveredelaar dinsdagochtend bekend.

De sterke vraag naar Accoya- en Tricoya-hout blijft volgens Accsys aanhouden. Volgens CEO Robert Harris ligt de vraag nog altijd hoger dan het aanbod. 

De omzet steeg met 31 procent tot 56,2 miljoen euro in de zes maanden tot en met 30 september. De Accoya-volumes stegen met 12 procent op jaarbasis.

De onderliggende EBITDA bedroeg 4,5 miljoen euro tegen 4,3 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep restte een verlies van 0,2 miljoen euro tegen een winst van 1 miljoen euro vorig jaar in dezelfde periode.

Wel verbeterde de kaspositie flink tot 2,4 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog sprake van een schuld van 16,3 miljoen euro.

Accsys merkte op dat de gemiddelde verkoopprijzen voor Accoya-hout hoger lagen dankzij de sterke vraag en de hogere grondstofprijzen en verstoringen in de aanvoerketen die konden worden doorberekend. 

CEO Harris zegt er vertrouwen in te hebben aan de marktverwachtingen te voldoen. Op lange termijn ziet hij een significant verder aantrekkende vraag naar de duurzame producten van Accsys, nu de wereld zich richt op het terugbrengen van de CO2-uitstoot.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys 89% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2021 09:29
  quote:

  Beleggersfront_K10 schreef op 23 november 2021 09:22:

  31% meer omzet op 12% meer verkopen, dat is echt knap.
  Als in Q1 de 4e reactor open gaat dan gaan de verkopen nog veel verder stijgen. Dit aandeel heeft wat ons betreft ontzettend veel potentie.
  En het is nog knapper om nog steeds verlies te maken met deze cijfers.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accsys Technologies

1,550 26 mei
0,000 0,00%
Premium

Het geld loopt er bij Accsys hard uit

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links