Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Prosus

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 104,00 naar 119,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Ondanks China's ferme aanpak van techbedrijven, rapporteerde Tencent goede cijfers eerder deze maand, zo oordeelde analist Joren Van Aken. Hoewel het aandeel met 20 procent steeg in augustus en september, noteert het aandeel dit jaar nog altijd een koersverlies van 13, procent, en is het nog 36 procent verwijderd van de hoogste koers in 52 weken.

Degroof Petercam blijft positief over Tencent, dat zich steeds meer profileert als een investeerder dan als een mediabedrijf. De zorgen over meer regulering in China lijken volgens de analist tijdelijk en zal op middellange tot lange termijn wegebben.

Ook de private portefeuille van Prosus laat nog altijd groei zien en biedt een "zeer waardevolle" spreiding, vindt Van Aken.

Degroof Petercam paste zijn modellen wat aan en rekent met een korting van 24 procent, waardoor Van Aken tot het hogere koersdoel kwam.

Het aandeel Prosus daalde maandagochtend met 1,5 procent tot 76,20 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 92% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

77,340 14 jan
-0,540 -0,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links