Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Solide omzetmomentum Prosus'

'Solide omzetmomentum Prosus'
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een solide omzetmomentum laten zien, terwijl de prestaties van de e-commercetak kwalitatief beter waren dan verwacht. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

De omzet uit e-commerce trok met 53 procent aan, hetgeen in lijn was met de verwachtingen van ING. Onderliggend was de kwaliteit van de kerndivisie Classifieds evenwel beter dan verwacht, waarbij de tak veel sneller groeide dan voorzien. ING mikte op een omzetverbetering van 53 procent, maar dit bleek uiteindelijk 101 procent.

Voor wat betreft de overige kerndivisies, was de groei bij Food conform verwachting, terwijl Payments iets tegenviel. 

Het EBITDA-verlies uit e-commerce bedroeg 276 miljoen dollar, waar ING mikte op een verlies van 61 miljoen dollar. Het EBITDA-resultaat bij Classifieds was dan weer veel beter met 141 miljoen dollar, waar ING mikte op 39 miljoen dollar. Het verlies bij Food was dan weer groter dan verwacht, vanwege de toegenomen investeringen.

ING handhaafde het koopadvies op Prosus met een koersdoel van 110,00 euro. Hesselink merkte op dat de korting op het aandeel nog steeds 45 procent is. Het aandeel Prosus koerste maandagochtend 0,9 procent lager op 76,70 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

77,710 20 jan
+4,710 +6,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links