Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ericsson koopt cloudbedrijf Vonage

Ericsson koopt cloudbedrijf Vonage
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ericsson heeft een akkoord bereikt over de acquisitie van Vonage, een provider van cloudcommunicatie, voor een bedrag van 6,2 miljard dollar in contanten. Dit maakte de Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur maandag bekend.

Ericsson heeft een bod gedaan van 21 dollar per aandeel, hetgeen een premie oplevert van 28 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Vonage op vrijdag. Ericsson zal bestaande middelen gebruiken om de overname te financieren.

"Vonage geeft ons een platform om klanten te helpen bij het te gelde maken van netwerkinvesteringen", aldus CEO Börje Ekholm.

Ericsson verwacht dat de deal vanaf 2024 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Vonage is een Amerikaans bedrijf met 2.200 medewerkers in dienst. In de afgelopen 12 maanden tot en met 30 september boekte het een omzet van 1,4 miljard dollar en een vrije kasstroom van 109 miljoen dollar.

Het bestuur van Vonage ging al akkoord met de overname, die naar verwachting in de eerste helft van 2022 moet worden afgerond. Aandeelhouder sen toezichthouders moeten nog wel groen licht geven.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ERICSSON A (FRIA)

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TELEFONAKTIEBOLAGET L.M.ERICS.

8,230 18 mei
-0,030 -0,36%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links