Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
BHP en Woodside fuseren energiebedrijf
Beeld: ABM Financial News

BHP en Woodside fuseren energiebedrijf

(ABM FN-Dow Jones) Het Australische mijnbouwbedrijf BHP Group en Woodside Petroleum hebben een bindende overeenkomst getekend voor de fusie van de olie- en aardgasactiviteiten van BHP met Woodside, waardoor één van de tien grootste energiebedrijven ter wereld ontstaat.

Het fusiebedrijf zal aardolie en vloeibaar aardgas produceren en verwacht jaarlijkse synergievoordelen van meer dan 400 miljoen Amerikaanse dollar te kunnen realiseren.

Woodside zal het aandelenkapitaal kopen van BHP Petroleum International in ruil voor nieuwe aandelen in Woodside, waardoor BHP een belang van 48 procent in het nieuwe Woodside zal krijgen. Deze nieuwe aandelen zullen als een dividend worden uitgekeerd aan aandeelhouders van BNP en blijven genoteerd aan de Australische aandelenbeurs ASX. Woodside werkt ook aan een notering aan de NYSE in New York.

Op 17 augustus werd al een intentie uitgesproken tot de fusie.

BHP Petroleum had in het afgelopen boekjaar een omzet van 3,9 miljard dollar en een EBITDA-resultaat van 2,3 miljard dollar.

BHP is het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld. Het bedrijf kondigde tegelijk met de energiefusie met Woodside aan zijn andere beursnoteringen tegen het licht te houden en die in Londen op te geven.  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BHP GROUP LTD. DL -,50 kopen verkopen
BHP GROUP PLC DL -,50 kopen verkopen
WOODSIDE PET. kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.