Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese afkeuring Alzheimer-medicijn Biogen dreigt

Europese afkeuring Alzheimer-medicijn Biogen dreigt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Biogen heeft een in de procedure voor goedkeuring in Europa van het middel aducanumab tegen Alzheimer een tegenvaller moeten incasseren. Dat maakte het farmaciebedrijf woensdagmiddag bekend.

Een adviesraad gaf een negatief advies af voor de nieuwe Alzheimer-behandeling.

Het Committee for Medicinal Products for Human Use van de medische waakhond EMA zal naar verwachting medio december een formeel besluit nemen. 

Biogen zegt vervolgstappen te overwegen. Ondanks het negatieve advies, blijft Biogen geloven in aducanumab, zei Priya Singhal van de biofarmaceut.

Het middel is wel al goedgekeurd in de Verenigde Staten voor patiënten waar de ziekte heeft geleid tot milde cognitieve beperkingen of milde dementie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. jul '21 Biogen verhoogt omzetverwachting
  2. jun '21 Groen licht voor alzheimermiddel Biogen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biogen 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 mei 2022 18:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 november 2021 17:15:

    Het is schandalig dat dit waardeloze en peperdure middel wel in de USA is goedgekeurd.
    Biogen-ceo vertrekt na debacle met alzheimermedicijn
    Van onze redacteur 16:26

    Ceo Michel Vounatsos van Biogen stapt op bij het farmabedrijf. De aankondiging volgt op de enorme controverse die het alzheimermiddel van Biogen in de Verenigde Saten heeft veroorzaakt. Vlak na de opening van de Amerikaanse beurs pluste het aandeel Biogen 1,5%.

    Biogen maakte het vertrek van Vounatsos dinsdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Vounatsos blijft aan als ceo en voorzitter van de raad van bestuur tot het Amerikaanse bedrijf een opvolger vindt. Hij bekleedde de functie sinds 2017.

    Ook gaat Biogen de verkoopactiviteiten van alzheimermedicijn Aduhelm terugbrengen om jaarlijks $500 mln te besparen. Reden daarvoor is het besluit van nationale zorgverzekeringsprogramma's in de VS om het middel niet langer te vergoeden. In totaal wil Biogen jaarlijks $1 mrd aan kosten besparen.

    Uit de cijfers blijkt dat de inkomsten van het farmabedrijf over het eerste kwartaal in 2022 met 26% daalden, naar $303,8 mln. Het afschrijven van een grote som aan Aduhelm-inventaris is daar debet aan. Biogen verwacht nog wel onderzoek en ontwikkeling van Aduhelm te financieren, evenals kosten voor de regulering van het controversiële middel.
    Controverse

    Aduhelm zou helpen tegen de ziekteverschijnselen en oorzaken van de ziekte van Alzheimer. Maar volgens veel waarnemers werkt het medicijn niet of nauwelijks.

    Bovendien bestaat in de VS ophef over de goedkeuring die de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het middel verleende. De belangrijkste adviescommissie adviseerde tegen goedkeuring, maar de FDA negeerde dat. Het Europees Geneesmiddelenbureau wees Aduhelm wel resoluut af.

    Bovenop die controverse koos Biogen in eerste instantie ook nog voor een opvallend hoge prijs voor Aduhelm. Het middel ging $56.000 per patiënt per jaar kosten, een veelvoud van het bedrag waar analisten op rekenden. Later halveerde het bedrijf de prijs van Aduhelm.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1438295/biogen-ce...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links