Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

JPMorgan Chase klaagt Tesla aan

JPMorgan Chase klaagt Tesla aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank JPMorgan Chase claimr 162 miljoen dollar van Tesla, omdat de Amerikaanse autofabrikant een contract uit 2014 tussen de twee bedrijven inzake warrants zou hebben geschonden. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag.

Tesla verkocht warrants aan de Amerikaanse zakenbank. Deze geven de houder het recht om een aandeel van een bedrijf te kopen tegen een vaste "strike"-prijs op een bepaalde datum. 

De rechtszaak, die dient bij een federale rechtbank in Manhattan, draait om een aanpassing van de prijs van de warrants door JPMorgan, na de beruchte tweet van Tesla-CEO Elon Musk uit 2018, waarin hij zei te overwegen de elektrische-autofabrikant van de beurs te halen. 

Dit was volgens de bank een serieuze aankondiging van een overname, waardoor de volatiliteit van het aandeel Tesla verminderde en de waarde van de warrants voor de bank daalde. Een zakenbank verdient namelijk meer aan een warrant als het aandeel volatiel is, omdat er dan goedkoop kan worden bijgekocht en duur verkocht. JPMorgan eist het genoemde bedrag van Tesla, dat weigert te betalen, mogelijk omdat de tweet niet serieus bedoeld was.

Het is ongebruikelijk dat een bank zo'n bekende klant voor de rechter daagt, volgens Reuters. JPMorgan zegt tegen het persbureau dat ze door Tesla tot deze stap zijn gedwongen. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co 62% zegt verkopen 8 stemmen
Tesla 90% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 beleggertje2020 17 november 2021 00:08
    Zwakkte van JP-Morgan . Kinderachtig om Tesla aan te klagen wegens een simpele tweet waarin iemand iets overweegt. In een tweet wordt niks officieel vastgelegd , dus is nooit serieus op te vatten ! JP-Morgan heeft zelf gewoon een impulsieve verkeerde beslissing genomen . Dus niet zeiken JP-MORGAN . Dat is gewoon het risico van jullie vak.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links