Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'InPost profiteert van verschuiving naar kluisjesbezorging'

'InPost profiteert van verschuiving naar kluisjesbezorging'
Beeld: InPost

(ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van een verschuiving van thuisbezorging naar kluisjesbezorging in Polen. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies in aanloop naar de cijfers van het Poolse kluisjesbedrijf, dat een notering heeft op de beurs van Amsterdam op woensdag.

InPost zal bij de kwartaalcijfers aanstaande woensdag waarschijnlijk een verdere verschuiving aankondigen van bezorging aan huis naar kluisjescentrales, denkt de analist van Jefferies.

De zakenbank verwacht voor het derde kwartaal een 74 procent hoger EBITDA-resultaat van 408 miljoen Poolse zloty, dankzij een groei van 53 procent in Polen en een hogere marge door netwerk en schaaleffecten. Ook groei in het VK en de overname van Mondial Relay dragen bij aan de groei.

InPost groeit in Polen twee keer zo snel als de markt, denkt Jefferies, dat een koopadvies op InPost heeft. Dit was drie keer zo snel in het tweede kwartaal, toen Amazon er als klant bij kwam.

InPost heeft zelf een versnelling van de EBITDA-groei tot 90 procent voorspeld in het vierde kwartaal. Zonder de overname van Mondial Relay is dat 54 procent.

Jefferies wees verder op een oproep van een denktank in Londen om 10.000 geautomatiseerde pakketkluizen, zogeheten APM’s, te plaatsen om de luchtkwaliteit en de verkeersdrukte in de stad te verlichten, nu de ‘boom’ aan e-commerce onbeheersbaar dreigt te worden. Die ontwikkeling ondersteunt volgens zakenbank Jefferies de strategie van InPost om te groeien door uitbreiding van het netwerk van pakketmachines.

"InPost groeit hard en zal dat moeten blijven doen om de waardering te rechtvaardigen", aldus analist Peter Schutte van IEX. "Als 'first mover' in Polen heeft InPost niettemin een goed uitgangspunt."

Alles staat of valt volgens Schutte wel bij een succesvolle internationale expansie en de integratie van Mondial Relay, waar nog flink in geïnvesteerd zal moet worden. "Deze overname is volledig met schuld gefinancierd. Dat is een verhoogd risico."

Outlook

Voor heel 2021 mikt InPost op een verdere groei. De pakketvolumes worden ingeschat op 455 tot 485 miljoen stuks.

Daarmee denkt InPost op een groepsomzet uit te komen van 3,7 tot 3,85 miljard zloty, een plus van 46 tot zelfs 52 procent. De aangepaste EBITDA-marge van InPost zal 41 tot 43 procent bedragen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 apr Update: PPF vergroot belang in InPost
  2. 28 mrt Pools InPost groeit stevig door

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
INPOST 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 DeWalt 16 november 2021 12:10
    Mooie positie in Polen. Wel duur met >20X ebitda en EUR7,7mrd ondernemingswaarde.

    Kies dan toch liever voor PostNL dat ook veel kluisjes bijplaats (naast de eigen pakketpunten) en maar 4,8X ebitda doet (en ondernemingswaarde van EUR2,1mrd) en >10% dividend geeft nu (40 cent dividend 2021).
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

INPOST

15,400 23 apr
+0,310 +2,05%
Premium

Pools InPost groeit stevig door

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links