Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Mogelijk aardgasproject Shell in Tanzania

Mogelijk aardgasproject Shell in Tanzania
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Tanzania wil binnen zes maanden overeenkomsten ondertekenen met bedrijven onder leiding van het Noorse Equinor en Royal Dutch Shell, een stap waarmee het Afrikaanse land een aardgasproject ter waarde van 30 miljard dollar nieuw leven in wil blazen. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van uitspraken van de energieminister van het land.

De zogenaamde Host Government Agreement zal de commerciële, juridische en technische aspecten van het LNG-project schetsen, maar een eventuele investeringsbeslissing valt mogelijk al voor dit akkoord er ligt, volgens minister January Makamba.

Tanzania, dat naar schatting 60 biljoen kubieke voet aan aardgasreserves heeft, moet de ontwikkeling ervan versnellen nu de druk toeneemt om over te stappen op schonere energie. Samen met buurland Mozambique, waar TotalEnergies één van de bedrijven is die gasprojecten ter waarde van meer dan 50 miljard dollar wil ontwikkelen, hebben de twee landen genoeg gas om de komende tien jaar aan de wereldwijde vraag te voldoen.

Andere partners die mogelijk deelnemen aan het project rond een LNG-terminal in het zuiden van Tanzania zijn het Amerikaanse Exxon Mobil, het Britse Ophir Energy en het Singaporese Pavilion Energy.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 91% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 andre68 12 november 2021 11:44
  In ieder geval beter dan olie.
  Nigeriaanse toestanden met illegale aftap van olie, ongelukken en milieuvervuiling waar Shell dan vervolgens de zwarte piet voor krijgt liggen, minder voor de hand.

  Gas is in ieder geval de minst vervuilende fossiele brandstof die nog decennia nodig zal zijn in de overgang naar uiteindelijk fossiel-vrij.
 2. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 12 november 2021 12:11
  Slegt!

  Dit gaan de milieuclubs niet leuk vinden!!

  Afgaande op de titel vermoedde ik overigens al dat het om dit project ging; ik heb een tijdje in Ophir gezeten en dit project was lange tijd hun "kroonjuweel", totdat de gasprijs in elkaar donderde en er nog wat andere onprettige ontwikkelingen waren (structureel mismanagement en gezeur met de lokale overheden, het blijft tenslotte Afrika). Dat aandeel is uiteindelijk voor een appel en een ei van de beurs "gestolen", hetgeen de nieuwe eigenaren nu bepaald geen windeieren lijkt op te leveren ;-)
 3. Charlemagne 12 november 2021 16:35
  Ben van Beurden zei het nog tijdens laatste persconferentie - maar oliemannetje, dus niemand luistert - wind en zon zal nooit meer dan max. 20% van de energiemix uitmaken - n o o i t - sweet dreams - er zit een enorm gapend tussen de behoefte aan energie vanaf nu en 2050, een werkelijkheid die ze in Glasgow gewoon niet zien of willen zien - als je naar een schoorsteen van een biomassacentrale kijkt zeg je tegen je zoontje/kleinzoontje: kijk dat is allemaal CO2, maar die tellen we niet mee voor de opwarming van de aarde, wat we hebben aan diezelfde aarde gevraagd of die het alsjeblieft niet mee wil tellen om op te warmen... ja als je de problemen zo op wil lossen dan is het verbijsterend dat de milieufreaks daar nog intrappen en toch doen ze dat, met open ogen..... laat maar komen die Shell aandelen....
 4. Kopzorgen over erfpacht 12 november 2021 17:28
  Tanzania is één van de meest stabiele landen van Afrika. Zelfs Duitsland heeft besloten om in zijn energiebehoefte vooral gas te gaan gebruiken. Klimaatbeleid is een mondiaal probleem dat via de politiek moet worden opgelost en niet (alleen) via bedrijven.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

22,130 20 jan
-0,315 -1,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links