Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: solide kwartaal Aperam

Beursblik: solide kwartaal Aperam
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft een solide derde kwartaal achter de rug en ook de outlook oogt positief. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING donderdag.

De kwartaalresultaten en de afgegeven outlook zullen volgens de analist vermoedelijk leiden tot een lage enkelcijferige opwaartse bijstelling van de winstverwachtingen.

In het afgelopen kwartaal viel de aangepaste EBITDA 2 procent hoger uit dan waar de consensus rekening mee hield. Hogere energiekosten werden gecompenseerd door hogere prijzen, betere prestaties in Brazilië en een boekwinst op de voorraden.

De outlook voor het lopende vierde kwartaal is volgens Demeester positief, waarbij Aperam mikt op een licht hogere aangepaste EBITDA op kwartaalbasis. Ook dit impliceert een opwaartse bijstelling van de consensus met minimaal 3 procent. Het EBITDA-resultaat kan daarmee richting de 1 miljard euro gaan.

Ook positief is volgens Demeester de visie van Aperam op het eerste kwartaal. Aperam zegt met vertrouwen uit te kijken naar de eerste drie maanden van 2021.

ING heeft een koopadvies op Aperam met een koersdoel van 58,00 euro. Het aandeel zakte vrijdag met 5,5 procent tot 48,54 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

55,120 14 jan
-0,380 -0,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links