Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis ziet orders licht dalen

Boskalis ziet orders licht dalen
Beeld: Boskalis

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het derde kwartaal van dit jaar de orderportefeuille licht zien dalen, maar beschouwt deze nog altijd als afdoende om de outlook voor 2021 intact te laten. Dit bleek vrijdagochtend uit een tussentijds handelsbericht van de maritieme dienstverlener.

De kwartaalomzet lag conform verwachting op een hoger niveau in vergelijking met het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar.

De orderportefeuille noteerde eind september op 5,1 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van de stand van eind juni, dat toen volgens Boskalis een recordstand betekende.

De netto-kaspositie bedraagt 210 miljoen euro, vrijwel gelijk aan het peil van eind juni van dit jaar.

Outlook

Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de EBITDA in het tweede halfjaar min of meer een gelijk niveau kennen als de 226 miljoen euro uit het eerste halfjaar.

De gevolgen van de coronabeperkingen spelen volgens het bedrijf in met name het Verre Oosten een belangrijke rol. De definitieve start van het omvangrijke werk in de Filipijnen acht Boskalis verder van groot belang.

Voor 2021 wordt een investeringsbedrag van circa 375 miljoen euro verwacht met inbegrip van dry-dockings en de reeds eerder dit jaar aangeschafte offshore support en survey schepen. Eventuele acquisities zijn hierbij niet inbegrepen.

Het aandeel Boskalis sloot donderdag 0,6 procent lager op 26,50 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links