Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB niet te spreken over miljoenenbonus CEO Beter Bed

VEB niet te spreken over miljoenenbonus CEO Beter Bed
Beeld: Beter Bed

(ABM FN-Dow Jones) Beleggersvereniging VEB is niet te spreken over de eenmalige miljoenenbonus voor topman John Kruijssen van Beter Bed. Dit maakte belangenbehartiger bekend op de eigen website.

Er ligt een pakket aandelen klaar met een waarde van 2,5 miljoen euro voor topman Kruijssen, zo merkte de VEB op.  

De eenmalige aandelenregeling vormt volgens de beleggersvereniging een afwijking van het twee jaar geleden in de aandeelhoudersvergadering goedgekeurde beloningsbeleid. In dat beloningsplan was wel een zogenaamde discretionaire bevoegdheid opgenomen die de raad van commissarissen toestaat om tijdelijk af te wijken van het beleid.  

"Maar het plan voor de voorwaardelijke aandelentoekenning rekt het begrip discretionaire bevoegdheid wel erg op", aldus de VEB. "De kans dat de bonus wordt weggestemd [tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering op 16 december] lijkt nihil. De regeling is namelijk versleuteld in het punt op de agenda waarin ook wordt voorgesteld om Kruijssen te herbenoemen voor een periode van vier jaar."

"Beter Bed zet aandeelhouders voor het blok", concludeerde de VEB.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 81% zegt verkopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 11 november 2021 11:03
  quote:

  Yukon Gold schreef op 11 november 2021 10:41:

  De aandeelhouders moeten hier niks aan doen. Elke CEO mag van mij een miljoenenbonus krijgen, ze staan aan het hoofd van een bedrijf en zorgen voor tewerkstelling en een draaiende economie.
  De dwaze lonen die topvoetballers verdienen, daar zou men beter paal en perk aan stellen.
  O.k. John. Heel ruimhartig van je.
 2. kpt Raketstart 12 november 2021 00:12
  Jammer dat zo'n ceo niet naast maar overduidelijk boven de medewerkers wil staan. Het zal de motivatie en teamspirit binnen dit bedrijf zeker niet ten goede komen. Als een Amerikaanse comedie waarin de losers vaak een schoenenzaak of beddenwinkel runnen. En als de gelegenheid zich voordoet alleen aan zichzelf denken. Het lijkt wel een aflevering van 'Married... With kids'. Sorry Niels maar Al Bundy heeft je geknipt en geschoren.
 3. relpinda2 12 november 2021 15:20
  quote:

  Yukon Gold schreef op 11 november 2021 10:41:

  De aandeelhouders moeten hier niks aan doen. Elke CEO mag van mij een miljoenenbonus krijgen, ze staan aan het hoofd van een bedrijf en zorgen voor tewerkstelling en een draaiende economie.
  De dwaze lonen die topvoetballers verdienen, daar zou men beter paal en perk aan stellen.
  IK zou het ook heel graag met je eens willen zijn, maar dan zou hij het ook dubbel en dwars moeten terug verdienen met zijn bedrijf en medewerkers. zo dat de aandelen koers weer boven de 20 prijst en ja ook de medewerkers hiervoor beloond worden!

  Ik hoop het. ik ben aandeelhouder van het aller eerste uur en heb dus niet verkocht toen de >+20 stonden. Gaven altijd een ruimhartig dividend.

  LZA
 4. forum rang 8 Kaviaar 20 januari 2022 09:40
  De VEB kan niet goed lezen. Voor John is een beloning gereserveerd die hij in twee tranches krijgt, ALS hij de vooraf bepaalde doelstellingen heeft gehaald. De eerste tranche ontvangt hij dan eind 2023.

  De reservering is niet in eigen beheer, maar valt onder het beheer van de RVC.

  Dus VEB, eerst goed lezen en dan eventueel pas je zegje doen.

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Beter Bed Holding

2,975 27 mrt
+0,025 +0,85%
Premium

Doelstellingen Beter Bed verder uit zicht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links