Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delivery Hero optimistisch gestemd

Delivery Hero optimistisch gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet fors zien stijgen en werd positiever over de verwachtingen voor heel 2021. Dit maakte de Duitse maaltijdbezorger donderdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet 89 procent hoger uit ten opzichte van vorig jaar op 1,8 miljard euro. Delivery Hero verwerkte 52 procent meer bestellingen.

De bruto transactiewaarde steeg met 65 procent ook flink tot 9,6 miljard euro. Op kwartaalbasis was er sprake van een stijging met 14 procent. Delivery Hero zegt daarmee significant sneller te groeien dan sectorgenoten.

Op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal, verwacht Delivery Hero nu in 2021 aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte uit te komen voor wat betreft de verwachtingen voor de omzet en bruto transactiewaarde.

De maaltijdbezorger rekent op een omzet van 6,4 tot 6,7 miljard euro met een aangepaste marge van ongeveer 2 procent negatief. De outlook voor 2021 werd in augustus nog opwaarts bijgesteld. Voorafgaand aan de publicatie van cijfers over het tweede kwartaal werd nog gemikt op een omzet tussen de 6,1 en 6,6 miljard euro met een aangepaste marge van -1,5 tot -2,0 procent.

De bruto transactiewaarde schat de maaltijdbezorger in op 33 tot 35 miljard euro.

Delivery Hero sprak van een solide financiële positie, zonder dit te specificeren. De maaltijdbezorger verkocht recent de Koreaanse activiteiten en gaf ook converteerbare obligaties uit ter waarde van 1,25 miljard euro in september.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 apr Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt
  2. 25 mrt CFO Delivery Hero vertrekt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DELIVERY HERO SE NA O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

DELIVERY HERO SE

28,090 19 apr
-0,540 -1,89%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links