Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beyond Meat duikt dieper in de rode cijfers

Beyond Meat duikt dieper in de rode cijfers
Beeld: Beyond Meat

(ABM FN-Dow Jones) Beyond Meat is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers van de producent van vleesvervangers.

"De bedrijfsomgeving wordt nog steeds beïnvloed door onzekerheden op de korte termijn in verband met het coronavirus en de potentiële impact ervan, waaronder het niveau van de vraag, de beschikbaarheid van arbeid en verstoringen in de toeleveringsketen", zei het concern in een toelichting op de cijfers.

"Onze resultaten over het derde kwartaal weerspiegelen de variabiliteit, aangezien we een daling zagen ten opzichte van de recordomzet in het vorige kwartaal", zei CEO Ethan Brown. "Ondanks de huidige verstoringen blijven we gefocust op het bevorderen van de groei op lange termijn", zei hij.

Beyond Meat boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 54,8 miljoen dollar, ofwel 0,87 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 19,3 miljoen dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel, een jaar eerder. 

De omzet steeg van 94,4 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2020 naar 106,4 miljoen dollar het afgelopen kwartaal De omzet kwam niet als een verrassing. Op 22 oktober zei het concern al te rekenen op een omzet van rond de 106 miljoen dollar, waar eerder een verwachting van tussen de 120 en 140 miljoen dollar werd uitgesproken. 

Het bedrijf had het afgelopen kwartaal last van een afname in retail orders die langer aanhield dan verwacht bij een Canadese distributeur. Het verwachtte ook toenemende bestellingen die er uiteindelijk niet kwamen bij een distributeur die een van zijn grootste klanten bedient en constateerde vertragingen in de distributie-uitbreiding.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 0,37 dollar per aandeel op een omzet van 109,2 miljoen dollar.

Outlook 

Voor het vierde kwartaal rekent Beyond Meat op een omzet van 85 tot 110 miljoen dollar. 

Het aandeel Beyond Meat noteerde in de elektronische handel nabeurs 14,5 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 nov Beyond Meat ziet verliezen dalen 1
  2. 03 nov IEX BeleggersPodcast: Code oranje voor ING 13

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beyond Meat 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Theo32 11 november 2021 01:41
    Dus? Meer omzet weten te maken ... en dieper in de rode cijfers... maar wel claimen dat het veel beter is voor ons milieu dan vlees eten? En nog durven te claimen dat het door supply-chain en COVID19 zo slecht is?
    Terwijl koersverloop al sinds juni 2019 (dus pre-COVID19) aan het dalen is? Is dit niet gewoon een teken dat je fabrieksproduct letterlijk niet in de smaak ligt noch interesse wekt van je afnemers?

    Het is verder simpel hè? Wil je daadwerkelijk om idealistische reden geen vlees eten: Eet dan gewoon geen vlees. Koop het gewoon niet - het is simpel.

    Ga dan vooral niet dat milieubesparende effect teniet doen door "lijkt op vlees" producten te nuttigen...

    Als investeerder moet je al helemaal vraagtekens plaatsen of dit een nuttige investering is: qua rendement en qua 'the right thing to do'.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Beyond Meat

6,060 24 apr
-0,010 -0,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links