Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Adidas negatiever gestemd

Adidas negatiever gestemd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Adidas heeft de omzetgroei in het derde kwartaal zien vertragen als gevolg van verstoringen in de aanvoerketen en uitdagingen in de Chinese markt en liet zich negatiever uit over heel 2021. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Duitse sportkledingfabrikant.

In het afgelopen kwartaal boekte Adidas een omzet van 5,75 miljard euro, hetgeen een stijging op jaarbasis betekende van 3,4 procent tegen constante valuta. De consensus mikte op een vergelijkbare omzet. Een kwartaal eerder werd er nog een flinke dubbelcijferige omzetgroei geboekt door de fabrikant.

De nettowinst kwam ruim 10 procent lager uit op 479 miljoen euro, terwijl de operationele winst met 8,5 procent daalde tot 672 miljoen euro. De bijbehorende marge bedroeg 11,7 procent tegen 11, 2 procent waarop analisten mikten.

Outlook  

Adidas handhaafde de omzet- en winstoutlook voor heel 2021. Voor dit jaar verwacht Adidas een omzetgroei tot 20 procent, zonder wisselkoerseffecten, en een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 1,4 miljard tot 1,5 miljard euro. Wel verwacht het bedrijf dat de omzet en winst aan de onderkant van de afgegeven outlook zullen uitkomen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADIDAS AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADIDAS AG

168,520 30 jun
-1,700 -1,00%
Premium

Adidas blijft sterk presteren

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links