Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Cat Rock blijft aandringen op verkoop Grubhub door Just Eat Takeaway

Cat Rock blijft aandringen op verkoop Grubhub door Just Eat Takeaway
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Cat Rock blijft er bij Just Eat Takeaway.com op aandringen dat de maaltijdbezorger het Amerikaanse Grubhub weer van hand doet. Dit bleek uit een presentatie die de aandeelhouder woensdag publiceerde.

Oprichter Alex Captain van Cat Rock zegt productieve gesprekken te hebben gehad met het bestuur van Just Eat Takeaway.com. Beide partijen zijn het erover eens dat de maaltijdbezorger een rol dient te spelen in de consolidatie op de Amerikaanse markt en dat er een actieve houding nodig is om de kansen in Europa te verzilveren.

Cat Rock, dat een belang van 6,5 procent in Just Eat Takeaway.com heeft, dringt er nog steeds op aan dat de maaltijdbezorger het recent ingelijfde Grubhub van de hand doet en gaf enkele namen die mogelijk geïnteresseerd zouden zijn. Zo vindt Cat Rock de Amerikaanse maaltijdbezorger passen bij partijen als Amazon.com, Walmart, Target, Instacart en Kroger. Bovendien hebben de restaurants en klanten van Grubhub volgens Cat Rock een toegevoegde waarde voor techbedrijven als Uber, Lyft of Booking.com.

"Just Eat Takeaway.com dient zich aan te passen aan de veranderde omgeving in de zeventien maanden sinds de aankondiging van de Grubhub-deal, als gevolg van de coronacrisis", aldus Captain. Cat Rock wil dat de maaltijdbezorger zich weer gaat richten op Europa, waar het een duidelijke marktleider is en het beste gepositioneerd is om in te spelen op kansen in de bezorgmarkt.  

"JET is de toekomst van bezorging op dezelfde dag in Europa, en we kunnen niet enthousiaster zijn over de vooruitzichten van het bedrijf", schreef Cat Rock.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 64% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Koopman83 10 november 2021 10:36
  quote:

  Unimog schreef op 10 november 2021 09:36:


  waarom moet Justeat zich iets aantrekken van Catrock
  wanneer ze het zo goed weten kopen ze alle aandelen en kunnen ze doen wat ze willen


  Komen ze niet verder dan 24%, eerst de koers maar onder de 50 dan kunnen ze met een andere partij e.e.a. bekokstoven.
 2. forum rang 4 Chessplayer1992 10 november 2021 19:20
  De koers wordt wel Interessant. Een partij kan JET kopen, ifood en grub verkopen en per saldo goedkope toko met leidende posities in grote delen van de wereld. We kijken allemaal naar Doordash, maar ik zie prosus of een Chinese evenknie ook nog wel langskomen. Ik vind het allemaal prima, ik geloof in JET en koop langzaam bij. Een mooie overname mag voor 120 euro per aandeel of meer. Maar wachten en ifood zien groeien en in waarde stijgen is ook niet erg, om het later voor 5 miljard te verkopen en dan aandelen in te kopen. Nu verkopen en voor 2 miljard aandelen inkopen en voor een miljard nog in grub investeren is ook niet erg.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

47,815 14 jan
-0,860 -1,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links