Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Update: OCI voert omzet en resultaten verder op

Update: OCI voert omzet en resultaten verder op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in het derde kwartaal de omzetgroei weten te versnellen, terwijl ook het resultaat fors hoger uitviel. Dat maakte de producent van kunstmest, melamine en methanol met een notering in Amsterdam maandag bekend.

De omzet verdubbelde ruim tot 1,5 miljard dollar. Over de eerste 9 maanden van het jaar steeg de omzet met 69 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en in het tweede kwartaal was de omzetgroei 67 procent.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) verbeterde met 161 procent tot 501 miljoen dollar in het derde kwartaal, "ondanks drie grote turnarounds bij de faciliteiten in de VS en Egypte".

De aangepaste nettowinst bedroeg 56 miljoen dollar, tegen een verlies van 67 miljoen dollar een jaar eerder. Alle drie de kwartalen in 2021 waren tot nog toe winstgevend.

Voor het lopende vierde kwartaal rekent OCI op een nog verdere stijging van de aangepaste EBITDA ten opzichte van het derde kwartaal. Topman Ahmed El-Hoshy is dan ook positief gestemd over het lopende kwartaal en de eerste helft van 2022. Zo is de vraag "robuust" en zijn de voorraden stikstof in de VS laag.

De schuldratio bedroeg eind september 1,7 en zal naar verwachting aan het einde van het jaar onder de 1,3 liggen. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 rekent OCI zelfs op een schuldratio van minder dan 1,0.

OCI wil in februari het eerste halfjaarlijkse dividend aankondigen, dat in april zal worden uitgekeerd.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 92% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

23,940 11:54
-0,620 -2,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links