Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: coronapil Pfizer geeft vaccinproducenten uppercut op Wall Street

Beursblik: coronapil Pfizer geeft vaccinproducenten uppercut op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Een potentieel antiviraal middel van Pfizer tegen corona zet vrijdag de aandelen van verschillende vaccinproducenten sterk lager. De grootste klappen vallen bij Moderna en Pfizers partner BioNTech die respectievelijk 20 en 19 procent verliezen. Novavax verliest 13 procent en Regeneron een nog enigszins bescheiden 6 procent.

De reden van de sterke bewegingen op de beurs komt door de coronabehandeling paxlovid van Pfizer. De coronabehandeling van Pfizer verlaagt het risico op ernstige vormen van corona met 89 procent, zegt de farmaceut op basis van de uitkomsten van een Fase 2/3 studie met het middel.

Pfizer is van plan de studieresultaten zo snel mogelijk in te dienen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA om toestemming te krijgen om paxlovid voor noodgebruik te mogen inzetten. In reactie op het nieuws merken verschillende analisten op dat een orale behandelingen voor COVID-19 een game changer zou betekenen omdat patiënten hierdoor thuis behandeld kunnen worden, terwijl de huidige behandelingen in een klinische setting moeten worden uitgevoerd wat de ziekenhuizen onder druk zet.

Analisten van Mizuho zeiden dat het nieuws positief was voor de langetermijngroei van Pfizer en verwierpen de bezorgdheid dat een antiviraal vaccin zou kunnen concurreren met het vaccin van Pfizer.

"Wij geloven dat de overgrote meerderheid van de mensen die zich willen en kunnen laten vaccineren, zich nog steeds zullen laten vaccineren," schreven analisten onder leiding van Vamil Divan in een note aan klanten. "De orale behandeling zal echter een interessante optie zijn voor patiënten die ofwel gevaccineerd zijn of niet gevaccineerd en hun risico op ernstige ziekte willen verminderen, vooral als ze al een hoog risico lopen op ernstige ziekte” aldus de analisten.

Begin oktober maakte concurrent Merck ook veelbelovende onderzoeksdata bekend van de coronapil die het samen met partner Ridgeback Biotherapeutics ontwikkelt. De werkzaamheid van  molnupiravir is met 50 procent echter een stuk lager dan bij paxlovid. Wel keurde het Verenigd Koninkrijk de coronapil van Merck en Ridgeback eerder deze week goed voor gebruik. De Amerikaanse FDA buigt zich eind deze maand over molnupiravir.

Het aandeel Pfizer wint ruim 8 procent door het nieuws vandaag. Merck verliest 9 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BioNTech SE American Depositar 50% zegt kopen 2 stemmen
Merck 50% zegt kopen 2 stemmen
Moderna 100% zegt verkopen 2 stemmen
NOVAVAX INC. DL-,01 100% zegt verkopen 2 stemmen
Pfizer Inc 100% zegt kopen 2 stemmen
Regeneron Pharmaceuticals 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 5 november 2021 17:06
  Baudet liet net de 2e kamer zien, met onweerlegbare grafieken, het feit, dat ik al meermalen heb genoemd; hoe harder je prikt, hoe meer en ook hoe agressiever corona wordt!! niemand reageert inhoudelijk!!
  Broer Gijs en zijn vrouw zijn beiden gevaccineerd, kregen vorige week opnieuw corona, waarschijnlijk door hun oudste dochter, die professioneel geprikt is omdat ze in het ziekenhuis werkt,bij corona patieenten, ze werd toch zwaar ziek!!
  Al eerder wees ik op de nu neergaande zon; vorig jaar kwam er toen een corona explosie,nu gebeurt het zelfde, heel de prikmanifestatie is zo lek als een mandje, dat bewijzen, de sterk toenemende nieuwe zieken, die al geprikt zijn!!
  Hugo zit met zijn rug naar baudet, op zijn mobiel te staren, Baudet is een roepende in de woestijn, zelfs mijn ultra Super Goede Partijtje ontbrak, om hem bij deze ware feiten te steunen, toe Kees kom eens op voor al die diep verachte Biblebelters!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 147,450
  -5,80% -9,080
 2. Merck 21 jan
  70,300
  -1,66% -1,190
 3. Moderna 21 jan
  160,150
  -4,40% -7,370
 4. NOVAVAX INC. mei '19
  0,310
  0,00% 0,000
 5. Pfizer Inc 21 jan
  52,790
  -2,33% -1,260
 6. 621,400
  +1,14% +7,020

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links